dinsdag 18 januari 2022
2105 Palletcentrale FN TOP add

Varend Corso terug: Finally Showtime op 23 juni 2022

Varend Corso terug: Finally Showtime op 23 juni 2022

Na twee jaar afwezigheid zal op 23 juni 2022 het Varend Corso Westland weer uitvaren. Het oorspronkelijke thema van 2020, It’s Showtime, is opgefrist en geüpdatet. In 2022 is het: Finally Showtime. De voorbereiding voor de editie in 2022 zijn maandag 25 oktober van start gegaan met een daverende startbijeenkomst.

Zaterdag weer Westlanddag

Na twee jaar waarin de organisatie, deelnemers en toeschouwers op een houtje moesten bijten, kan er volgend jaar eindelijk weer een écht corso door de wateren van Westland en omstreken trekken. De organisatie komt voor de 2022-editie tegemoet aan de nadrukkelijke wens van Westland: de Westlanddag keert terug naar de zaterdag. Dit doet de organisatie ook omdat nog niet zeker is of Den Haag dit jaar aan de route toegevoegd kan worden. Er is besloten om op zaterdag de Westlandse kernen aan te doen en eventueel op zondag naar Den Haag te varen. De eerste vaardag is komend jaar op donderdagmiddag, dan wordt koers gezet naar Maassluis. Op vrijdag is Delft de eindbestemming van de stoet.

Vanaf komend jaar wordt het zomerse spektakel in het eerste weekeinde na de langste dag gehouden en niet langer in de zomervakantie. Zo kunnen meer vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers van vier dagen corsofeest genieten. De editie van 2022 start op donderdag 23 juni.

 

De Grote Tuinverbouwing

De deelnemers kunnen zich na de startbijeenkomst van maandagavond aanmelden bij de organisatie. Ivo Putman, presentator van het televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing liet al weten dat het Varend Corso in meerdere afleveringen van het SBS6-programma te zien zal zijn. ,,Wij mogen dit jaar meevaren met een boot en hopen zo dicht mogelijk in de buurt te komen van het niveau van de boten die jullie altijd maken. Regelmatig zullen we bij jullie langskomen om de kijker te laten zien wat jullie allemaal doen. Want het is Finally Showtime!” 

 

 


Redactie Floranews | 27-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 GroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS