dinsdag 18 januari 2022
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Cocoonen met Amaryllis

Cocoonen met Amaryllis

In het najaar is de drang groot om de geborgenheid van je huis op te zoeken. Dit lukt het beste als er een gezellige, warme sfeer is, waarmee je je echt even kunt terugtrekken uit de buitenwereld. Amaryllissen zijn natuurlijke en fascinerende sfeerbrengers, die met hun magische groei en grandioze bloemen letterlijk je huis betoveren.

Een amaryllisbol is in eerste instantie al spectaculair om te zien, door de grootse uitstraling die veel doet verwachten. Beoordeel in dit geval het boek op zijn kaft... Want wanneer de glorieuze bol begint te groeien, zal je onder de indruk zijn van de steeds langer wordende steel. Deze ontpopt zich als climax tot schitterende bloemen.

De naam Amaryllis komt van het oud-Griekse 'amarusso', wat 'ik sprankel' betekent. Hoe toepasslijk? Er bestaan meer dan zeventig verschillende soorten. De bekendste kleur is rood, maar er zijn ook witte, oranje, roze en crèmekleurige. De ene bloem is megagroot, de andere fijn en elegant. Maar de gedaantewisseling van bol naar bloem is bij elk even boeiend. De officiële naam voor Amaryllis is overigens Hippeastrum.

Tips voor wie zo lang mogelijk van Amaryllis wil genieten.

  • Voordat een amaryllisbol gaat groeien, moet deze even wakker gemaakt worden. Leg de bol daarom een uur in een bak met lauw water; dit zorgt ervoor dat de wortels gaan groeien.
  • Je kunt amaryllisbollen in een pot met grond planten, los in een schaal leggen of op water zetten.
  • Amaryllissen houden van warmte; een kamertemperatuur van tussen de 20 en 24 graden is perfect.
  • Zorg voor voldoende licht. Wanneer het wat donkerder is, groeien de stelen te lang en hebben ze ondersteuning nodig.

 


Redactie Floranews | 27-10-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 GroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS