dinsdag 18 januari 2022
2105 Palletcentrale FN TOP add

Lensli Substrates maakt duurzaamheid concreet met classificering

Lensli Substrates maakt duurzaamheid concreet met classificering

Duurzaamheid en bewust telen zijn steeds belangrijker wordende thema’s binnen de gehele tuinbouwsector. Niet alleen voor kwekers zelf, maar ook voor de eindmarkt wordt een duurzame teelt én algehele bedrijfsvoering van essentieel belang. Om telers in deze transitie te ondersteunen heeft Substraatproducent Lensli besloten om vanaf heden haar substraten een classificering in duurzaamheid mee te geven.

"Een innovatie waar de afgelopen periode hard aan gewerkt is en waar wij trots op zijn. Hiermee maken we onze substraten toekomstbestendig zonder aan kwaliteit in te leveren én kunnen we onze klanten verder bijstaan in hun duurzaamheidstransitie", aldus Rob Bierman, Commercieel Manager Lensli.

Met de duurzaamheid classificering van Lensli hebben klanten altijd inzicht in de duurzaamheid en circulariteit van een substraat en de bijbehorende eigenschappen. Met deze classificering stuurt Lensli niet alleen op CO2 en veenvrij, maar wordt er bovendien gekeken naar de herkomst en het type van organische grondstoffen en meststoffen.

Lensli hanteert 4 verschillende classificaties: A, B, C en D. Aan de hand van vooraf gedefinieerde standaarden wordt bepaald in welke duurzaamheidsklasse een substraat valt. Door bij de totstandkoming van een substraat rekening te houden met de criteria, kan op de gewenste classificering gestuurd worden. Los van de duurzaamheidsclassificatie, zal een substraat altijd op basis van de aanwezige teeltomstandigheden, fysische wensen, gewastype en omgeving gepersonaliseerd worden.


01-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112EvanthiaBrassica


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS