dinsdag 18 januari 2022
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Floral Trade Group lanceert duurzaam merk Refleur, flourishing tomorrow

Floral Trade Group lanceert duurzaam merk Refleur, flourishing tomorrow

Floral Trade Group lanceert het duurzame merk Refleur. Het bedrijf presenteert Refleur vanuit de overtuiging dat uiteindelijk de hele sierteeltsector op de duurzame schop moet: Refleur, 100 procent duurzame bloemen en planten voor een mooiere wereld!

Floral Trade Group is zich meer dan bewust van zijn verantwoordelijkheid op het gebied van duurzaamheid en daarom past Refleur volgens de organisatie perfect in het toekomstperspectief. "Als duurzaam merk is Refleur dé belichaming van het door Floral Trade Group gestelde doel van het verduurzamen van onze complete sector; Dit sluit naadloos aan bij de behoefte van de consument die steeds vaker naar duurzame bloemen en planten vraagt,” aldus Niels Slottje commercieel manager.

Het brengen van mooie producten die nog meer vreugde brengen en daarbij een positieve impact hebben op de wereld, doet Refleur door middel van vier verschillende elementen:

Allereerst door Re-think: waarmee wordt invulling gegeven aan de ambitie om zoveel mogelijk kwekers van duurzaam geteelde producten aan te sluiten. Voorbeelden hiervan zijn Bredefleur Lelies en Tulpen van Sam.

Daarnaast is er onder het thema Re-use verpakkingsmateriaal ontwikkeld van het eigen bloemenafval van de Floral Trade Group. Hierin zijn zelfs de vezels van bloemen terug te zien. Zo gebruikt het bedrijf hoezen, inrolvellen en zelfs stickers met biologisch afbreekbare lijm.

Het derde element is Recycle: alle emmers zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal.

Als laatste gelooft Floral Trade Group sterk in Re-Invest. Een deel van de opbrengst geeft de organisatie terug aan oplossingen die bijdragen aan een duurzame toekomst. Zo werkt het samen aan het project Plastic Bricks van Unicef in Ivoorkust. Hier krijgen moeders onder meer training in ondernemerschap en kunnen kinderen naar school gebouwd van gerecycled materiaal.

‘Flourishing tomorrow’

De slogan van Floral Trade Group 'flourishing together' is voor het merk Refleur daarom aangepast naar 'flourishing tomorrow'. Hierbij gaan ze graag de samenwerking aan met kwekers die duurzaam telen!
 

 


Leandra de Boef | 02-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112EvanthiaBrassica


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS