donderdag 11 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Stop daar nu maar eens mee! #blog

Stop daar nu maar eens mee! #blog

Veel ondernemers hebben op dit moment zorgen over of er voldoende internationale medewerkers beschikbaar blijven. Wat kun jezelf doen zodat de kans groter is dat ze blijven?

Kijkje in de spiegel

Als nieuwe uitzendkrachten en medewerkers weer snel bij je vertrekken, ligt de focus vaak op de medewerker. Daar is niks mis mee. Alleen de werkomstandigheden bepalen in grote mate het werkplezier en hebben veel invloed op of iemand blijft. De arbeidsmarkt is krap. Zowel uitzendkrachten als medewerkers hebben veel keuze en haken dan ook snel af als het hen niet bevalt. Daarom is het goed moment om eens goed jezelf in de spiegel te kijken. En schrijf voor jezelf dan eens de acties op die je moet ondernemen en wat echt niet meer kan.

Do’s & Don’ts

Wel doen: De beslisruimte vergroten van de medewerkers. Indien je meer betrokkenheid wil, moet je medewerkers ook meer eigen regie geven. Laat ze bijvoorbeeld zelf de pauze met elkaar afstemmen.
Niet meer doen: Een pauzebel. Zet deze zo snel mogelijk uit!

Wel doen: Aangeven welke doelen deze week gehaald moeten worden: bijvoorbeeld per afdeling en een team daar samen verantwoordelijk voor maken.
Niet meer doen: In de kantine een beeldscherm hangen waarop precies te zien is wat iedereen heeft geplukt. Stel je voelt je een dag niet zo lekker maar je bent toch gekomen en je bungelt die dag ergens onderaan. De volgende dag kom je niet meer. Dat werkt niet motiverend.

Wel doen: Trainingen en cursussen aanbieden onder werktijd. Zorg er ook voor dat ze de ruimte krijgen om aanwezig te zijn.
Niet meer doen: Een (taal) training na werktijd op het einde van de dag. De batterij is dan wel leeg.

Wel doen: Nieuw personeel warm verwelkomen. Uitleg geven over de organisatie, mensen de weg wijzen, uitleg over veiligheid op de werkplek, wat jij belangrijk vindt in de samenwerking en bij wie ze terecht kunnen voor vragen.
Niet meer doen: Medewerkers gelijk aan het werk zetten met alleen een werkinstructie.

Wel doen: Doet iemand het goed? Ga dan in gesprek over wat er nodig is zodat de medewerker wil blijven.
Niet meer doen: Afwachten waar de medewerker zelf wel mee komt. Internationale medewerkers zijn vaak ook niet zo assertief. Veel talent blijft daardoor onbenut.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Maar wat beter is: Ga het gesprek aan met elkaar. Interviews met medewerkers kunnen ook hele waardevolle informatie opleveren. Maak er daarna ook werk van.

Wil je meer tips? Meld je dan aan voor onze online masterclass: hoe help je Internationale medewerkers ontwikkelen?

Anneke Postma - Adviseur Opleiding en Ontwikkeling bij Kasgroeit
 

 

 

Bron: www.Floranews.com
05-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207PlantariumGroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS