dinsdag 18 januari 2022
FN TOP add 2105 Palletcentrale

100.000 Nederlandse tulpenbollen geplant in Kiev

100.000 Nederlandse tulpenbollen geplant in Kiev

De honorair consul van Oekraïne in Nederland Emiel de Sèvrèn Jaquet heeft samen met Arjan Smit van Smit Flowers, en tevens voorzitter van Tulpen Promotie Nederland, de eerste van 100.000 tulpenbollen geplant, op het Maidan plein in Kiev."Er zijn steeds meer organisaties die de vele kansen in Oekraïne ontdekken. Het land heeft veel te bieden op het gebied van personeel, productie en toerisme”, aldus De Sévrèn Jacquet.

De tulpen zijn beschikbaar gesteld door Arjan Smit, van Smit flowers en voorzitter van Tulpen Promotie Nederland. “Oekraïne is met haar ruim 42 miljoen inwoners en groeiende economie een interessante markt voor zowel bloemenexporteurs als toerisme naar Nederland” aldus Smit. De tulpen bloeien in april en mei 2022 en dan vindt een tulpenfestival plaatsvinden in Kiev. In bijzijn van onder andere de burgemeester van Kiev Vitali Klitschko ontvangt men diverse politici, bestuurders en ondernemers uit Oekraïne en Nederland.
 
Het aantal van 100.000 heeft ook een symbolische waarde. Tijdens de pro-Europese revolutie in 2014 kwamen er meer dan honderd betogers om. Deze ‘Heavenly Hundred’ zijn nationale helden. „Om deze helden te gedenken planten we 1000 tulpen per persoon. Een gebaar om hem of haar te eren en ons respect te tonen voor deze buitengewoon moedige burgers”, verklaart de Sévrén Jacquet.

Het Honorair Consulaat in Amsterdam organiseert in mei een handelsmissie naar Kiev.

V.l.n.r.. Honorair Consul Emiel de Sévrèn Jacquet en voorzitter Tulpen Promotie Nederland Arjan Smit op het Maidan plein in Kiev - Foto: Consulaat Oekraïne 


Redactie Floranews | 05-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112John


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS