dinsdag 18 januari 2022
2105 Palletcentrale FN TOP add

Opnieuw topjaar voor kerstbomen verwacht

Opnieuw topjaar voor kerstbomen verwacht

Coronajaar 2020 was een topjaar voor de verkoop van kerstbomen. Groothandelaar in kerstbomen Frank Bos verwacht dat het ook dit jaar weer storm zal lopen. Ook de Vereniging Nederlandse Kerstbomenkwekers (VNK) verwacht dit jaar een grote vraag naar kerstbomen. Na een rondgang langs de kwekers blijkt dat de voorverkoop aan handelaren gelijk is aan het record van vorig jaar.

Bos verwacht niet alleen veel vraag, maar verwacht ook een fraaie oogst, vertelt hij in gesprek met RTV Oost: “De nachtvorst heeft niet voor problemen gezorgd. Dat zie je terug aan de boom.” Volgens Bos komt het vooral door corona dat vorig jaar zoveel kerstbomen zijn verkocht. “Mensen bleven noodgedwongen meer thuis en wilden het gezellig maken.” Het ligt in de lijn van de verwachting dat dit ook nu weer een rol zal spelen in de kerstbomenverkoop. Afgelopen jaar was bovendien te zien dat mensen al veel eerder de kerstboom in huis haalden, dan voorgaanden jaren.
 
 
 
Waar er jarenlang een overschot aan kerstbomen was, is dat mede door de recordverkopen van vorig jaar, nu niet meer het geval. De kans is daarom groot dat de consument een hogere prijs neer zal moeten tellen voor de kerstboom dan voorgaande jaren.

Veruit de meeste kerstbomen die we in Nederland kopen, worden in Denemarken gekweekt. Slechts een klein deel is van Nederlandse bodem. Volgens Bos zijn de Deense kerstbomen ook de mooiste. “De voorzieningen zijn er optimaal, de grond is er relatief goedkoop, het klimaat is geschikt en de kwekers hebben veel kennis van zaken”, vertelt Bos aan RTV-Oost. 

De Nordmann is volgens VNK nog altijd een van de populairste kerstbomen, gevolgd door de Omorika, Fraseri, Picea abies (fijnspar) en de Picea pungens (blauwspar).

 

 


Leandra de Boef | 09-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112John


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS