donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Dutch Flower Foundation doneert opnieuw aan Afriflora Sher ziekenhuis

Dutch Flower Foundation doneert opnieuw aan Afriflora Sher ziekenhuis

Tijdens de Trade Fair in Aalsmeer heeft de Dutch Flower Foundation een donatie van 10.000 euro symbolisch overhandigd aan het Afriflora Sher ziekenhuis in Ethiopië. Eerder werd al een bijdrage gedaan van 50.000 US$ aan een volledig nieuw röntgenapparaat in het Sher-ziekenhuis in Ethiopië.

Met de tweede donatie zal een investering gedaan worden in een digitale module om röntgenfoto’s te ontwikkelen. De materialen om röntgenfoto’s te ontwikkelen zijn niet of nauwelijks verkrijgbaar in Ethiopië. Door de investering in de digitale module is handmatig ontwikkelen niet meer nodig en kunnen de artsen sneller en makkelijker hun werk doen. In het Sher-ziekenhuis in Ziway, dat functioneert als een streekziekenhuis, worden jaarlijks ruim 100.000 patiënten behandeld.

De cheque werd in ontvangst genomen door mevrouw Lulit Tadele Demissie, Director of Sher Ethiopia PLC. Deze werd overhnadigd door Marcel Zandvliet, voorzitter van de Dutch Flower Foundation, in aanwezigheid van Hans van Ree, CEO van The Floral Connection, Stefan Verhoeff, Algemeen directeur van Van Dijk Flora en Cees De Greve, CEO van Afriflora.

Afriflora Sher heeft de grootste rozenkwekerij van de wereld in Ethiopië. Verspreid over drie locaties bestaat het totale kassencomplex uit een oppervlakte van ruim 500 hectare. Er werken 13.000 mensen dagelijks aan het telen van rozen die bij diverse supermarktketens in Europa te vinden zijn.

Op de foto van links naar rechts: Hans van Ree (CEO The Floral Connection), Mevr. Lulit Tadele Demissie (Director of Sher Ethiopia PLC), Stefan Verhoeff (Algemeen directeur Van Dijk Flora), Cees De Greve (CEO Afriflora) en Marcel Zandvliet (voorzitter Dutch Flower Foundation). © foto: Fotomel.nl/Melinda-lou van der Linden
 


Redactie Floranews | 10-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS