dinsdag 18 januari 2022
FN TOP add 2105 Palletcentrale

PlantLab wint Challenger50 en is het meest uitdagende bedrijf van 2021

PlantLab wint Challenger50 en is het meest uitdagende bedrijf van 2021

PlantLab is de winnaar van de Challenger50 van 2021, de lijst met de meest uitdagende ondernemers van Nederland. Het bedrijf uit Den Bosch stond donderdag samen met Equalture en StuDocu in de finale.

PlantLab bewijst dat je met vertical farming een succesvol businessmodel kan neerzetten. Zo levert het bedrijf uit Den Bosch vanuit een indoor-boerderij in Amsterdam dagelijks sla aan online supermarkt Picnic en flitsbezorger Getir. Via een tussenhandelaar belanden de producten bij meerdere horecazaken. Het inmiddels winstgevende bedrijf van oprichters John van Gemert, Marcel Kers, Leon van Duijn en ceo Michiel Peters opende ook een indoor-boerderij in de Amerikaanse stad Indianapolis.

PlantLab heeft volgens de jury van de Challenger50 de potentie om wereldwijd veel impact te maken. 'Ze tackelen een van de grootste problemen van vandaag; het wereldvoedselvraagstuk', zegt juryvoorzitter Janneke Niessen van CapitalT. 'Ook het feit dat ze al vijftien jaar aan hun R&D hebben gewerkt, vinden wij erg knap. Bovendien is het bedrijf nu al succesvol in Amerika.' 

PlantLab haalde vorig jaar een investering op van 20 miljoen euro. Medeoprichter en pitcher Leon van Duijn: 'Dat zijn we knetterhard aan het inzetten om op te schalen.' Met het winnen van de Challenger50 treedt PlantLab in de voetsporen van onder meer Picnic, Kipster, VanMoof en 3D Hubs.


Redactie Floranews | 12-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 GroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS