dinsdag 18 januari 2022
2105 Palletcentrale FN TOP add

Gebrek aan tijd en kennis remt online ondernemen

Gebrek aan tijd en kennis remt online ondernemen

Gebrek aan tijd en kennis, en onduidelijkheid over de opbrengsten, remmen ondernemers in de stap naar online marketing en verkoop. Eén op zes ondernemers wil wel aan de slag met online marketing en online verkoop, maar geeft aan daarvoor de kennis te missen. Dit blijkt uit het onderzoek van de KVK: ‘Digitalisering: Wie pakt de kansen?’

Het onderzoek bevestigt dat vrijwel alle ondernemers bezig zijn met digitaliseren. Zelfs degenen die er weinig affiniteit mee hebben, ondernemen basisactiviteiten: meer dan driekwart van de ondervraagden heeft een een google-vermelding, een website, digitale financiële administratie en/of maakt backups. Twee derde van de ondernemers neemt maatregelen tegen cybercrime.

Hoe ondernemers verder met digitalisering omgaan, verschilt sterk. Twee op de vijf geeft aan dat digitaliseren een essentieel onderdeel van de bedrijfsstrategie is en meer dan een kwart heeft een duidelijk plan van aanpak. Bij het merendeel gebeurt het meer ad hoc, afhankelijk van beschikbare tijd en middelen.

Over het algemeen geldt dat hoe meer werkzame personen een bedrijf heeft, hoe verder gevorderd het is in digitalisering. Een verdere belemmerende factor is budget. Wanneer voor ondernemers vooraf beter duidelijk is wat de investering oplevert, zal het makkelijker zijn hier budget voor vrij te maken.

KVK werkt samen met partners als MKB Nederland, het Ministerie van EZK en brancheverenigingen als INRetail om ondernemers te stimuleren bij digitalisering. Dit doet het door de ondernemer inzicht te geven in zijn positie en advies te geven over een slimme volgende stap zodat de investeringsbereid toeneemt.


Redactie Floranews | 12-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2201 GroenDirekt


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS