dinsdag 18 januari 2022
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Finalisten Glazen Tulp bekend

Finalisten Glazen Tulp bekend

Royal FloraHolland heeft de finalisten van de Glazen Tulp Award bekend gemaakt. Na het beoordelen van twee stemrondes in vijf categorieën met in elke categorie een aantal genomineerden, is de jury er uit. De onderscheiding gaat naar de beste marktintroductie in de categorie snijbloemen, concepten, kamerplanten en tuinplanten.

In de categorie Concepten zijn de finalisten:
Rootless succulent van kwekerij Aloe Demi in Bleiswijk, Marimo (handelsnaam Chladophlora) van Esperit Elements, 's- Gravenzande en Dubai van VDE plant.

In de categorie Snijbloemen:
Sanguisorba officinalis "Red Dream" van BD Flowers by Jan Star in Rijnsburg, Gerbera Smeagol van Holstein Flowers in De Lier en Clematis Amazing Vienna van Marginpar in Aalsmeer.

De finalisten in de categorie Kamerplanten Bloeiend zijn:
Phalaenopsis Odorion van Sion Young Plants bv in De Lier, Rhododendron Pink Spider van Kwekerij Leybaert in Moerbeke - België en Tillandsia Capitata van Plant Company in Bergschenhoek.

In de categorie Kamerplanten Groen zijn de finalisten:
Spathiphyllum Diamond van Crown Jewels Gloriosa in Nootdorp,
Streptocarpus ''pretty turtle'' van J. & P Ten Have in Maasland en de Philodendron verrucosum Incensi van v.d. Arend Tropical in Naaldwijk.

De finalisten in de categorie Tuinplanten zijn:
Delphinium Delgenius van Van Woudenberg Tuinplanten in Zevenhuizen, Thunbergia battiscombei van AltaNova in Zevenhuizen en de Panicum virgatum 'Oxblood Autumn' van Boomkwekerij JP van Straalen jr. uit Luttelgeest.

Uitreiking

De prijsuitreiking van de Glazen Tulp Award vindt plaats op 9 december en zal gedeeld worden via de online kanalen van Royal FloraHolland. Als de coronamaatregelen het toelaten, vindt de uitreiking plaats tijdens de aangekondigde Ledenbijeenkomst op die dag.

De winnende producten en concepten krijgen een jaar lang het predicaat ‘Winnaar Glazen Tulp Award 2022’. De winnaars zullen getoond worden op de beurzen van Royal FloraHolland. Naast de fraaie award en oorkonde krijgen bedrijven de beschikking over een banier en digitaal materiaal om naar de eigen klantenkring de winst kenbaar te communiceren.

Vakjury

De vakjury bestond dit jaar uit Ronald Arkesteijn van Zyon Group BV, Romeo Sommers van Green your day,  Ed Mol van Waterdrinker,  Vincent Groenewegen en Ronald van Norde van Agoragroup, Pascal Zijlmans van VBW, Peter Vrouwe van Hoven & de Mooij BV, Cok van Berkel van Noviflora, Danny van Bergen Henegouwen en Ard Wubben van FM Group,  Mirjam van der Meer van Meer Groothandel, Judith Baehner van Het Groenlab, Jan Verheij van De Groene Media Makelaar, Oliver Mathys van  I Green You, Marleen Oud van Bama Bloemen, Anoep Chakawri van Van Dijk Flora, Ies Schouten van Eddie den Dekker en Simone Dussine van Bloemenbureau Holland.

 


Leandra de Boef | 16-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112John


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS