dinsdag 18 januari 2022
2105 Palletcentrale FN TOP add

Introductie Santini Maverick White

Introductie Santini Maverick White

Deze week introduceren Santinikwekerij Richard van Schie en veredelaar Floritec de nieuwe Santini Maverick White. Een mooie witte pompon santini met een fris groen hart. Volgens veredelaar Floritec zijn de eerste reacties vanuit de handel erg positief.

Maverick White is vanaf vrijdag 19 november verkrijgbaar op de klokken in Rijnsburg, Naaldwijk en Aalsmeer. Richard van Schie voert in eerste instantie 10.000 stelen per week aan. Begin februari start Santini kwekerij G. Van Steekelenburg met 45.000 stelen per week.

De houdbaarheid op de vaas van de nieuwe santini is volgens Floritec meer dan uitstekend. Ook vertelt de veredelaar dat de stelen sterk zijn en het hart fris groen blijft gedurende de gehele bloei. Daarnaast presteert de Maverick White ook heel goed in de teelt: "Door de uniformiteit biedt dit ras veel voordelen voor de kweker."

Met de introductie van de Maverick White is er nu een heuse Maverick familie ontstaan. Enige tijd geleden werd al de Maverick Sunny geïntroduceerd en daarnaast start deze week ook de aanvoer van Maverick Gold, een warm gele santini met een oranje gloed. De Maverick Gold is nog in de testfase en wordt door Richard van Schie gevoerd met 3.000 stelen per week.

 


17-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112EvanthiaBrassica


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS