donderdag 11 augustus 2022
FN TOP add 2208 NIMA Sierteelt Marketing Event

Wat kan je meer met YouTube? #blog

Wat kan je meer met YouTube? #blog

Erover praten is mooi. Ondersteunen met een mooie foto is beter. Maar je verhaal duidelijk maken met bewegende beelden is misschien wel het beste. Wat komt er dan om de hoek kijken, videoplatformen. Waar denken we dan als eerste aan, juist YouTube! Oh ja, we hebben een kanaal. Eens even kijken? Daar was de laatste video 7 maanden geleden geüpload. Eigenlijk jammer, omdat we weten dat bewegende beelden erg goed werken. Ik zal eens wat zaken op een rij zetten welke kunnen helpen bij de vraag of we toch wat meer met YouTube kunnen doen.

Gebruikers

Videodiensten worden steeds belangrijker in Nederland. De toename van de videostreamingdiensten is onder invloed van de huidige pandemie alleen maar toegenomen. De normale TV wordt steeds meer vervangen door video.
YouTube kent 12.000.000 gebruikers in Nederland. Van jong tot oud wordt er gekeken. Dus de mogelijkheden om een van jullie doelgroepen te bereiken zijn enorm. En laten we eerlijk zijn we kijken allemaal wel eens even. Is het om de leuke Sinterklaas uitingen van Coolblue dan wel een ‘how to’ video. Bewegende beelden zeggen nu eenmaal veel meer.

Is YouTube het belangrijkste platform? Nee, dat is nog altijd WhatsApp gevolgd door Facebook.

Gebruik sociale kanalen Nederland (bron: Coosto

Grote bedrijven nemen YouTube steeds meer op binnen hun strategie rond communicatie. Na bijvoorbeeld een online event worden delen daarvan via YouTube deelbaar gemaakt en zo kan men er lang gebruik van maken.

Meer weten over de statistieken en feitjes, dan kan je dat hier lezen:
https://klikproces.nl/youtube-statistieken/

Wat te doen?

Zoals eigenlijk altijd, is het nadenken over een goede strategie van belang. Wat wil mijn doelgroep eigenlijk zien? Wat willen ze weten, wat willen ze horen. En het antwoord daarop kan je veelal vinden door te vragen en te zoeken. Dat kost tijd en aandacht maar je uiteindelijke effect zal veel groter zijn.

Denk eens aan het begrip emotie. Emotie hoor ik jullie nu denken, ja emotie. Jullie klanten en/of doelgroep heeft met en rondom het product van jullie een emotie. Als je die goed weet te raken werken video’s gewoon erg goed.
Maar denk ook eens aan een ‘how to’. De gebruikers weten soms echt niet hoe ze met jullie producten moeten omgaan. Mensen die mij kennen weten dat ik uit de potgrondwereld kom. Zelfs professionele kwekers kunnen tips en tricks gebruiken als het gaat om het juist toepassen en gebruik van hun mengsel.

Een simpele video met tips werkt goed.

Teelttips via een video. Ze kunnen echt goed helpen om de producten die jullie hebben goed toe te passen.
Bedrijven met technische installatie kunnen instellingen goed laten zien en aangeven dat er bijvoorbeeld weer updates zijn.

Eigenlijk zijn er zoveel mogelijkheden om toe te kunnen passen. Denk alleen wel aan de wensen van de doelgroep. Wat willen zij graag zien? Als je dat weet kan je na gaan denken over een strategie. Wanneer wat en door wie en welke inhoud moet het dan exact hebben.
Heb je een YouTube-kanaal dan geeft het platform je vele mogelijkheden om te analyseren. Het levert waardevolle informatie op om te kijken wat wel heeft gewerkt en wat niet. Een blog alleen daar al over zo goed kunnen, wie weet.

We zien de video’s wel verschijnen, maar maak een weloverwogen keuze.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.Floranews.com
19-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2207Flamingovacature


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS