dinsdag 18 januari 2022
2105 Palletcentrale FN TOP add

Einde aan jarenlang geschil tussen PlantLab en Certhon

Einde aan jarenlang geschil tussen PlantLab en Certhon

Met het herroepen van het Europees octrooi van PlantLab is een einde gekomen aan het jarenlange geschil tussen Certhon en PlantLab. Octrooi EP2348841 van PlantLab was gericht op de toepassing van LED-verlichting in klimaatkamers in combinatie met gecontroleerde blad- en wortelverwarming.

Certhon heeft bezwaar gemaakt tegen dit octrooi bij het Europees Octrooibureau. Volgens Certhon is de technologie waarop het Europees octrooi is gebaseerd al sinds de jaren ‘90 algemene vakkennis is en bevat het geen nieuwe technieken. Omdat het eerder verleende octrooi daarom niet inventief is, is het Europees Octrooibureau teruggekomen op haar besluit om het octrooi te verlenen en heeft dit octrooi herroepen.

Het geschil tussen de twee partijen speelde zich de afgelopen jaren niet alleen af bij het Europees Octrooibureau. Door de jaren heen heeft PlantLab diverse procedures gestart bij de Rechtbank Den Haag, met de claim dat Certhon inbreuk zou maken op het Europees octrooi, en het daarvan afgeleide Nederlandse octrooi NL2002091.

Al in mei 2018 oordeelde de Rechtbank Den Haag dat Certhon geen inbreuk maakte op beide octrooien van PlantLab en vernietigde daarbij het Nederlandse octrooi. Dit oordeel bleef in stand in het door PlantLab geïnitieerde hoger beroep tegen dit vonnis van de Rechtbank Den Haag. Ook het Gerechtshof Den Haag oordeelde dat Certhon geen inbreuk heeft gemaakt op de octrooien van PlantLab.

Een oordeel over de nietigheid van Nederlandse octrooi heeft het Gerechtshof aangehouden tot de beslissing van het Europees Octrooibureau op het Europese octrooi. Met het wegvallen van het Europese octrooi, is namelijk ook het bestaansrecht van het Nederlandse octrooi verdwenen. Hiermee is er een einde gekomen aan zowel het Europese octrooi als het Nederlandse octrooi van PlantLab.


Redactie Floranews | 19-11-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112John


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS