donderdag 11 augustus 2022
2208 NIMA Sierteelt Marketing Event FN TOP add

Snel reageren? Denk aan deze tool #blog

Snel reageren? Denk aan deze tool  #blog

Ik zie dat steeds meer bedrijven bezig zijn met het beantwoorden van vragen van consumenten. Consumenten vinden dat prettig. Zeker wanneer ze op een open, snelle en eerlijke manier antwoord krijgen. Alleen even een vraag, hoe doen jullie dat? Gebruiken jullie een mailadres of pakken jullie het veel makkelijker aan. Er is een tool die jullie klanten bijna allemaal gebruiken. Denk eens aan deze tool, WhatsApp Business, om vragen van klanten en/of consumenten te beantwoorden. En laten we eerlijk zijn op een appje reageren we snel.

WhatsApp

Eén ding kunnen we met zekerheid wel zeggen. Bijna iedereen kent WhatsApp. Wereldwijd zijn er meer dan 2 miljard gebruikers. Kijken we wat meer naar het Europese continent dan zien we de volgende penetratiegraad van WhatsApp.

Whatsapp gebruik
Penetratiegraad per Europees land (bron: statista)

In landen onder de 50 procent worden andere platformen gebruikt als berichtenservice. Denk hierbij aan Facebook Messenger of zelfs Telegram.
Maar in veel landen in Europa wordt WhatsApp veel gebruikt.

WhatsApp Business

Eigenlijk is het heel erg simpel. Je download de app uit de door jullie gebruikte playstore en je kunt aan de gang, zou je denken. Er zijn alleen wat verschillen en zaken waar je even rekening mee moet houden.

Als je begint met WhatsApp Business is het belangrijk even na te denken. Hoeveel berichten zou ik per week kunnen ontvangen. Zijn dat er minder dan 50, dan is de eenvoudige oplossing de beste. Verwacht je er meer te ontvangen dan is het goed om er anders en geavanceerder over na te denken.

De simpele manier, die denk ik voor vele bedrijven, al genoeg is begint met het kopen van een goedkoop sim only abonnement. Er moet een telefoonnummer aan gekoppeld zijn. Stop hem in een nog liggende telefoon en download de app. Wat de volgende stappen zijn komt zo aan bod.
Denk je er veel meer mee te gaan doen dan kan je het kopen van simkaart even weglaten. Kijk dan eens naar tools zoals Watermelon of Messagebird. Dit zijn tools die je een API geven om op een andere manier berichten binnen te halen. Deze tools geven nog veel meer mogelijkheden dan de app zelf. Wanneer er veel binnenkomt aan berichten, mails en andere zaken dan kan het handig zijn.

Even terug naar de vervolgstappen bij de simpele methode. Bij WhatsApp business zijn er een aantal extra mogelijkheden. Zo kan je mooier en beter bedrijfsinfo toevoegen. Zie hieronder een voorbeeld. Tevens kan je ook je producten toevoegen. Toch erg prettig wanneer de klant tevreden is met jouw eerste product.

WhatsApp BusinessBedrijfsinfo en producten in WhatsApp Business

Maar misschien nog wel een belangrijkere functie is de mogelijkheid de vrager een label mee te geven. Is het een bestaande klant, is het een nieuwe klant. Heeft het die groep planten gekocht of wat anders. Zijn het vragen over verzorging of over ziektes en plagen? Noem maar op. Je kan en mag het labelen zoals jullie denken dat het goed is. Dit gaat op den duur natuurlijk veel inzicht geven. Je kan er veel uithalen.

Stel je maakt een label voor nieuwe klanten. Een maal in de paar dagen stuur je dan even een berichtje of alles bekend is en de klant weet hoe de plant het beste verzorgd kan worden. Stel de klant weet het niet? Dan is het toch erg prettig dat je direct als bijlage de verzorgingstips in Jip en Janneke taal kan opsturen. Weer een tevreden klant…..

Maar er zijn natuurlijk legio mogelijkheden te bedenken om via deze tool in contact te komen maar ook te blijven met je klant.

Ideaal die labels....

24/7

Alleen een belangrijke opmerking ontbreekt nog. Het is wel goed om je te realiseren dat WhatApp 24 uur per dag werkt. Je kan op de gekste tijden en momenten berichtjes krijgen. Natuurlijk is het het mooiste en beste direct te beantwoorden. Alleen jullie hebben ook soms geen tijd of gewoon even slaap nodig. Daar heeft deze tool ook iets handigs voor.
Je kan heel erg eenvoudig automatische berichten instellen. Een van de belangrijksten in deze is het melden dat de vraag is binnengekomen en binnen, bijvoorbeeld 8 uur, er een antwoord is. De klant zal dat veelal prima vinden.
Zo zijn er meer automatische antwoorden in te stellen. Kijk er maar eens naar.

Whatsapp business een hele mooie en handige tool waar veel mee te doen is. Simpel in gebruik en met handige zakelijke functies. Goed om eens over na te denken.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
02-12-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2205EvanthiaMattiola


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS