dinsdag 18 januari 2022
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Bedrijven leggen bijenpark aan op Trade Parc Westland

Bedrijven leggen bijenpark aan op Trade Parc Westland

Medewerkers van verschillende bedrijven op het Trade Parc Westland hebben op woensdag 1 december bomen en struiken geplant voor een “bijenpark” rond de bedrijfspanden op het Trade Parc Westland. De bomen, struiken en bloemenzee in wording geven volgend jaar vanaf het voorjaar tot het late najaar voedsel aan wilde bijen en vogeltjes.

Medewerkers samen met Deborah Post van Honey Highway - foto: Thierry Schut

Het bijenpark wordt aangelegd op initiatief van de Vereniging van Eigenaren (VVE) van Trade Parc Westland in samenwerking met Honey Highway, Gemeente Westland en Provincie Zuid-Holland. “Ik ben blij om samen met collega-bedrijven uit de sierteeltsector bij te kunnen dragen aan de verbetering van de biodiversiteit rondom het bedrijventerrein”, vertelt VVE-lid Peter Tack. Er is nu 10.000 vierkante meter beplant en in het voorjaar wordt nog een 5.000 vierkante meter grond rondom het Trade Parc ingezaaid met 50 soorten inheemse bloemenzaden. “Volgend voorjaar zal het een bloesem- en bloemenzee zijn voor wilde bijen, hommels, vlinders en vogeltjes. Met een wandelpad voor alle medewerkers op het bedrijventerrein,” aldus Deborah Post van Honey Highway.

Dutch Flower Group, dat met veel bedrijven is vertegenwoordigd op het Trade Parc Westland, werkt al jaren samen met Honey Highway. In 2018 zijn zij al gestart met de aanleg van een ‘paradijs’ voor bijen op het bedrijventerrein in Aalsmeer, waar inmiddels al een bloemenzee van meer dan 40.000 m2 is gecreëerd. “Fantastisch dat wij nu ook in het Westland de omgeving rond onze bedrijven in kunnen richten voor zowel wilde bijen en andere dieren als voor onze collega’s. Mooi om te zien hoe betrokken onze collega’s zijn bij het helpen van de aanleg hiervan“, aldus Harry Brockhoff, CFO bij DFG en voorzitter VVE Trade Parc Westland.
 


Redactie Floranews | 02-12-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112John


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS