dinsdag 18 januari 2022
2105 Palletcentrale FN TOP add

FloraHolland verhoogt koperstarieven

FloraHolland verhoogt koperstarieven

Royal FloraHolland heeft aangekondigt in 2022 de tarieven voor kopers te verhogen. Hierbij hanteert de organisatie een indexatie van ongeveer 3 procent. Volgens FloraHolland is de verhoging nodig, omdat de kosten die leveranciers aan de veiling doorberekenenvstijgen, de loonkosten omhoog gaan en FloraHolland te maken heeft met flink gestegen energieprijzen.

De tariefopbouw blijft ongewijzigd ten opzichte van 2021. Uitzondering hierop is het elektrotrekkervignet. Dit tarief gaat omlaag. Vanaf 2022 vervalt de vrijstelling voor kopers en hanteert de bloemenveiling één tarief voor alle gebruikers van de infrastructuur.

De transactieheffing gaat volgend jaar van 1,45 naar 1,50 euro per transactie. Klanten betalen voor een kopen op afstand-tribuneplek 44 euro per maand in plaats van 40 euro. Het kopen op afstand-abonnement stijgt 1 euro per maand. De energietarieven worden ongeveer verdubbeld ten opzichte van 2021.

Reactie VGB

VGB heeft laten weten het niet eens te zijn met de aangekondigde verhogingen. De Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten begrijpt dat FloraHolland wordt geconfronteerd met hogere kosten, maar vindt dat deze kosten niet op de voorgestelde wijze aan klanten kunnen worden doorgerekend. Het heeft de bloemenveiling daarom een aantal suggesties en argumenten voorgesteld om de tarieven niet aan te passen of andere keuzes te maken.

Ook heeft het gevraagd welke besparingen FloraHolland intern kan doen. De VGB zegt teleurgesteld te zijn in de marginale aanpassingen die zijn gedaan en heeft de bloemenveiling formeel laten weten zich niet te kunnen vinden in de vastgestelde tarieven voor 2022.


Redactie Floranews | 08-12-21 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2112EvanthiaBrassica


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS