dinsdag 4 oktober 2022
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Publiek eerste Vier de Lente Festival gaat uit hun bloembol met Kris Kross Amsterdam en De Bollenjongens

Publiek eerste Vier de Lente Festival gaat uit hun bloembol met Kris Kross Amsterdam en De Bollenjongens

Afgelopen zondag was de eerste editie van het oerhollandse Vier de Lente Festival in de Duin- en Bollenstreek. Het nieuwe evenement, dat plaatsvond midden tussen de tulpenvelden bij The Tulip Barn, was al weken uitverkocht. Het publiek ging los terwijl Kris Kross Amsterdam het publiek opriep om uit hun bloembol te gaan. Het evenement heeft als doel de jongeren in de duin- en bollenstreek weer trots te maken op de omgeving waar ze wonen en de bloemensector die hier van grote waarde is.

Een eerste eigen festival in de streek, dat is Vier de Lente Festival. Een festival waarbij bolbloemen zoals de tulp, de tuinbouwsector en de streek het middelpunt zijn waarbij je kunt dansen tussen de tulpen terwijl de zon ondergaat, de lekkerste beats uit de speakers komen en er een eigentijds Vier de Lente biertje wordt geschonken. Dat is precies wat er gebeurde tijdens de kick-off van de eerste editie van Vier de Lente Festival. Het festival was een groot succes. Het was helemaal uitverkocht en de reacties van het publiek, burgemeester en artiesten waren positief.

Vier de Lente Award

Tijdens het festival werd ook de Vier de Lente Award uitgereikt door de raad van advies en de jongerenraad van het festival. De award is gewonnen door De Bollenjongens en werd in ontvangst genomen door Mark Hulsebosch. "Wij zijn er trots op om het visitekaartje van de streek te zijn en ons in te zetten daar waar we kunnen als het gaat om onderwijs, duurzaamheid en innovatie in de sector."

 

2023

Het festival wordt gedragen door een aantal partners, waaronder Greenport Duin- en Bollenstreek, gemeente Hillegom en Economic Board Duin- en Bollenstreek (EBDB). Het festival zal jaarlijks terugkeren in een andere gemeente in de Duin- en Bollenstreek. Voor 2023 staat het festival gepland op zaterdag 15 april.

foto's: Greenport Duin- en Bollenstreek en Vier de Lente Festival

 


28-04-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS