dinsdag 4 oktober 2022
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Nederlanders geven tuinieren gemiddeld een ruime 7

Nederlanders geven tuinieren gemiddeld een ruime 7

Woensdag 18 mei 2022 is het plantendag, oftewel Fascination of Plants day. Het is een initiatief van de organisatie EPSO. Door middel van deze dag proberen zij aandacht te vragen voor het belang van planten. Maar vinden mensen planten nog wel belangrijk of is tuinieren niet meer van deze tijd?

Uit een onderzoek Direct Research, uitgevoerd in opdracht van Fonteyn, blijkt dat Nederlanders tuinieren gemiddeld beoordelen met een 7,3. Een mooi cijfer, maar 42 procent van de ondervraagden ziet tuinieren als een verplichting. Dit vinden voornamelijk mensen tussen de 18 en 30 jaar oud. Mensen boven de 66 jaar vinden dit veel minder.

Opvallend is dat tuinieren door veel mensen gebruikt wordt om hun hoofd leeg te maken. Ruim 60 procent van de mensen geeft dit aan in het onderzoek. Daarnaast stelt meer dan de helft dat tuinieren ervoor zorgt dat ze zich weer goed voelen als ze even niet lekker in hun vel zitten. Tuinieren kan dus bijdragen aan de mentale gezondheid van mensen.

Indruk maken op anderen

Naast dat tuinieren voor mensen een hobby is en dat het kan bijdragen aan de mentale gezondheid, blijkt uit het onderzoek dat de tuin ook wel eens gebruikt wordt om indruk te maken op anderen. Zo laten de resultaten van dit onderzoek zien dat 1 op de 3 mensen aan familie en vrienden laten zien dat het goed met ze gaat door middel van een mooie tuin. Opvallend is dat mannen het vaker met deze stelling eens zijn dan vrouwen. Daarnaast zorgt de helft van de mensen ervoor dat de tuin er netjes uitziet op het moment dat er bezoek langs komt.

Goed onderhouden tuin

De resultaten van het onderzoek laten zien dat de meeste mensen veel waarde hechten aan de tuin. Wat ook uit het onderzoek naar voren is gekomen, is dat het erg belangrijk is om de tuin goed te onderhouden. Wanneer mensen de tuin namelijk niet goed onderhouden, schamen veel mensen zich hiervoor. Onderhoud is niet alleen belangrijk om schaamte te voorkomen, maar daarnaast geeft ook bijna driekwart aan dat ze het fijn vinden als buurtgenoten een goed onderhouden tuin hebben. Hierbij laten de resultaten zien dat hoe ouder mensen zijn, hoe belangrijker ze dit vinden.


16-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS