dinsdag 4 oktober 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Vernieuwd groenplan vergroot biodiversiteit op terreinen van Royal FloraHolland

Vernieuwd groenplan vergroot biodiversiteit op terreinen van Royal FloraHolland

Zondag 22 mei is het de 'Internationale Dag van de Biodiversiteit’. Een goede biodiversiteit helpt onder andere bij de productie van sierteeltproducten. Royal FloraHolland wil graag bijdragen aan het herstel van biodiversiteit en is daarom sinds 2020 partner van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel.
Om de verscheidenheid van plant- en diersoorten in de leefomgeving te bevorderen zetten FloraHolland in op vijf commitments. Eén hiervan is het inrichten van de eigen terreinen met aandacht voor biodiversiteit.

Om dit te kunnen realiseren heeft Royal FloraHolland een groenvisie opgesteld en implementeert het gefaseerd het bijbehorende groenplan. Het heeft hierbij een bewuste keuze gemaakt voor nieuw aan te planten bomen, gemengde hagen, vaste bloemrijke planten combinaties en bloemrijke graslandmengsels. Op deze vegetaties komen insecten en vogels af, die bijdragen aan het voortbestaan en vergroten van goede biodiversiteit.

De eerste percelen op de locaties in Aalsmeer, Naaldwijk, Rijnsburg en Eelde zijn volgens het vernieuwde groenplan aangelegd. Recente voorbeelden hiervan zijn de entree aan de Middel Broekweg in Naaldwijk, de rotonde en ingang van Trade Parc Westland, de rotonde op Laan van Verhof in Rijnsburg, de rotondes Floradôme en FloriWorld en ook de voortuin van Floradôme.

Niet alleen Royal FloraHolland zelf is bezig met biodiversiteit op haar terreinen. Ook klanten op onze locaties hebben oog voor biodiversiteit. Medewerkers van verschillende bedrijven op Trade Parc Westland (TPW) hebben op 1 december 2021 bomen en struiken geplant op 10.000 vierkante meter op TPW Venus. Ook is langs de natuurlijke oever met inheemse bloemenzaad ingezaaid. Ook bedrijven in 2018 op het terrein Aalsmeer-Zuid samen met Honey Highway geïnvesteerd in de aanleg van een paradijs voor bijen met een omvang van circa 30.000 vierkante meter bloemrijkgras.

bron en foto: Royal FloraHolland

 


Redactie Floranews | 18-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS