donderdag 28 september 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Instagram, geef eens een korting weg #blog

Instagram, geef eens een korting weg #blog

Hebben de cijfers rondom Pinterest nog wat meer inzicht gegeven? Het zou mooi zijn als dat zo is. Dit keer aandacht voor Instagram, een favoriet platform van vele zaken en voor vele zaken. Veel bedrijven in onze sector maken er gebruik van. Mooie foto’s, leuke reels en mooie video’s kom je tegen. De producten springen er vaak uit. Alleen hoeveel invloed heeft dit op de verkoop en misschien kunnen jullie er nog net een stapje meer mee doen. 

Het platform wordt veel gebruikt om producten, situaties en andere zaken te laten zien. Super natuurlijk want onze mooie producten lenen zich daar prima voor. Wordt het dan niet eens tijd om er een stapje verder mee te gaan. Ik zou zeggen doe het via Instagram en geef eens een korting weg.

Een volgende stap

Wie zit er niet op Instagram vraag ik mij wel eens af. Als ik zo eens rondkijk en zoek kom ik veel bedrijven tegen die bezig zijn op het platform. De een wat meer structureel dan de ander maar daar zal wel wat achter zitten. Sommigen maken veel gebruik van de extra mogelijkheden en anderen plaatsen af en toe wat mooie foto’s van de producten die ze hebben. Een prima manier natuurlijk.

Maar ik denk wel eens zou er niet meer uit te halen zijn. Al pratende hoor je regelmatig dat het aantal volgers prettig groeit, maar wat we daar nu werkelijk uit halen is lastig. Eigenlijk willen we meer verkoop realiseren met het platform. Ik zeg wel eens dat het Social Media is en Sales Media. Laten we het alsjeblieft sociaal en gezellig houden en mensen laten genieten van onze producten en diensten. Er is geen mooier platform dan Social Media waar alleen maar aangemoedigd dient te worden over jouw product en/of dienst te gaan praten. Alleen hoe krijg ik ze aan het praten?

Misschien dan toch eens denken aan een volgende stap. Misschien een ‘wedstrijd’ organiseren waar de winnaars een korting kunnen krijgen of kunnen weggeven aan bekenden. Het roept natuurlijk veel vragen op. Hoe gaan we dat doen en wat moeten we dan weggeven en op welke manier. Hier kom ik zo op terug. Maar durf eens die stap te zetten. Gebruik het niet alleen om te zenden maar ook om te ontvangen en te reageren. Een wedstijd organiseren kan daar goed in helpen.

Organiseren

Nu even heel praktisch. Denk eens na over hoe je een wedstrijd op kan zetten. Bij Instagram heb je zeker een aantal volgers die meer van jouw producten af weten dan anderen. Je kan iets specifieks vragen over je product wat alleen de echte kenners weten. Vraag het op een leuke manier en je krijgt zeker reacties. Zit alleen een nadeel aan ook leveranciers en vakmensen kunnen dit doen en zij weten het antwoord veelal wel. Dus niet altijd even prettig.

Maak via communicatie op de verkoopverpakking, het zij een hoes of steker een QR-code waarbij ze op een afgesloten gedeelte van je website komen. Stel een vraag en laat ze het antwoord delen via Instagram met een bijzondere hashtag. Je weet zeker dat je de juiste hebt en alleen mensen die het gekocht hebben. Aandacht krijg je zeker want zij moeten het plaatsen op hun profiel en anderen lezen en zien het dus ook. Door veel reacties te geven en stimuleren kan je meer verkopen.

Ook kan je via je eigen account een wedstrijdje doen wie met jouw product een mooie creatie weet te maken. Daar kiest een jury de mooiste uit. Die kan je meerdere keren herhalen en zo zie je wat mensen er mee doen en hoe ze reageren en hoe anderen reageren. Kan je direct op inspelen.

Zo maar wat gedachtes maar er zijn er nog vele meer. Belangrijk is in deze veel te gaan reageren op inzenders, maar zeker niet gericht op sales. Het is en blijft sociaal. Leuk om de reacties te krijgen en uit te lokken om meer mensen te laten reageren of te taggen in de post. Dan wordt de aandacht alleen maar groter.
Hou eerst het verkoopkanaal er buiten. Dat vraagt veel meer en veel meer financiële middelen. Dat kan wel een volgende stap zijn. Die er bij betrekken en zo gezamenlijk van Instagram veel meer maken om er meer uit te halen.
En eigen ervaring leert dat er over nadenken en bedenken veelal al veel leuke ideeën en gedachtes oplevert.

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
19-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301FinanceandInsurance


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS