donderdag 28 september 2023
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Féerie Florale brengt bloemenfestijn naar Antwerpse Handelsbeurs

Féerie Florale brengt bloemenfestijn naar Antwerpse Handelsbeurs

Van 3 tot 6 juni organiseert KUFB, de Koninklijke Unie voor floristen van België, in samenwerking met Handelsbeurs Antwerpen, een uniek vierdaags bloemenevenement dat je als bloemenliefhebber niet mag missen. Onder het motto ‘Where Flowers meet History’ toveren Belgische topfloristen de historische Handelsbeurs in het hart van Antwerpen om tot een feeëriek en lentefris bloemendecor. Deze editie van Féerie Florale staat in het teken van 2 jubileums: het 150-jarig bestaan van de vernieuwde Handelsbeurs die op 1872 uit zijn as herrees en het 10-jarig bestaan van Fleurs des Dames in Antwerpen.

Speciaal voor dit event geven de deelnemende floristen het beste van zichzelf en laten ze hun creativiteit volledig los in deze prachtige erfgoedparel en oudste goederenbeurs ter wereld. De deelnemende topfloristen zijn tweevoudig Belgisch kampioen Stefan Van Berlo, Team Fleurs Des Dames, Dirk de Goede, Petra Keller, Olivier Seghin, Jan Thomassen, Max Hurtaud, Belgisch juniorenkampioen Jolien Vanderstappen en Davy Fredrix Laureaat.

Het is de missie van KUFB om met passie en toewijding zoveel mogelijk mensen onder te dompelen in de buitengewone wereld van de bloemen. "Als professionele floristen is het onze ambitie om anderen kennis te laten maken met de oneindige mogelijkheden die ons vak te bieden heeft. Door het organiseren van floristieke evenementen en het geven van creatieve, inspirerende demonstraties brengen we onze ambacht regelmatig onder de aandacht. Zo leveren we een belangrijke bijdrage tot de erkenning en de groei van onze sector. Samen onze capaciteiten bundelen met de bedoeling om collega's te motiveren en anderen te inspireren is wat ons drijft."

Belgisch kampioenschap junioren

Vrijdag 3 juni staat het Belgisch kampioenschap junioren op het programma, waarbij de
jeugdtalenten van KUFB strijden om de felbegeerde titel van Belgisch kampioen. De kandidaten moeten vijf creatieve opdrachten tot een goed einde volbrengen.
Drie van deze opdrachten mogen de jeugdtalenten thuis gedeeltelijk voorbereiden om deze
ter plekke in Handelsbeurs Antwerpen af te werken.Daarnaast zijn er ook twee verrassingsopdrachten. 
Terwijl de jury de laatste beoordelingen geeft en de punten samentelt, krijgen de kandidaten
en de aanwezigen een spetterende demoshow van Flower Circus met als gastflorist Geertje Stienstra uit Nederland. 


Redactie Floranews | 25-05-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS