dinsdag 29 november 2022
FN TOP add Beurs agenda sierteelt

Hilverda De Boer nieuwe sponsor topzwemmer Arno Kamminga

Hilverda De Boer nieuwe sponsor topzwemmer Arno Kamminga

Hilverda De Boer is de nieuwe sponsor topzwemmer én vice-wereldkampioen Arno Kamminga. De sierteeltspecialist uit Aalsmeer gaat de Katwijkse zwemmer ondersteunen bij zijn missie om twee keer goud te winnen bij de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Kamminga won afgelopen zondag in Boedapest voor het eerst in zijn carrière een WK-medaille op de langebaan. Hij werd tweede op de 100 meter schoolslag en komt later deze week ook nog in actie op de 200 meter.

Gert-Jan Schoneveld (l) en Arno Kamminga (r)

Gert-Jan Schoneveld, algemeen directeur van Hilverda De Boer, en Arno Kamminga kwamen in contact met elkaar bij de huldiging van de tweevoudig winnaar van het zilver bij de Olympische Spelen van Tokio. Kamminga werd toen in het zonnetje gezet in zijn geboorteplaats Katwijk bij het Noordzee Zomer Festival, waarvan Hilverda De Boer al jaren hoofdsponsor is. “Ik werd geraakt door de manier waarop Arno zijn sport bedrijft. Elke dag het beste uit zichzelf willen halen, niets aan het toeval over laten; dat sprak me enorm aan en doen we hier bij Hilverda De Boer eigenlijk ook. Daarbij is Arno een uiterst sympathieke sporter en zijn we ook nog eens Katwijkers onder elkaar”, vertelt Schoneveld.

In zijn jacht op twee keer goud op de 100 en 200 meter schoolslag in Parijs, kan de 26-jarige Kamminga de sponsoring van Hilverda De Boer goed gebruiken. “De basisfaciliteiten van mijn trainings- en wedstrijdprogramma zijn goed geregeld door de KNZB en NOC*NSF. Maar er blijven altijd wensen over om de puntjes op de i te zetten. In onze sport gaat het om honderdsten van seconden. Details zullen bepalen of ik straks als eerste aantik of niet. Het is voor mij persoonlijk heel belangrijk dat ik elke dag zorgeloos kan zwemmen. Hilverda De Boer helpt me daarbij en daar ben ik natuurlijk heel blij mee”, aldus Kamminga.

Arno Kamminga bij de huldiging op het Noordzee Zomer Festival na de Olympische Spelen van 2021 op het strand van zijn geboorteplaats Katwijk

Hilverda De Boer is in 1909 gestart als klein familiebedrijf in Aalsmeer. Inmiddels is de onderneming uitgegroeid tot een bloemen- en plantenexporteur die actief is in meer dan 60 landen en met ruim 250 medewerkers. Kamminga: “Ik heb laatst een rondleiding gekregen bij Hilverda De Boer en was onder de indruk van het hele proces vanaf de veiling naar een groothandel of bloemist waar ook ter wereld. Een enorme logistieke operatie. In mijn ogen leveren de mensen van Hilverda De Boer dag-in-dag-uit een topprestatie!”

Gert-Jan Schoneveld: “Ik vind het mooi dat we een steentje kunnen bijdragen aan de weg van Arno op weg naar nieuwe successen op EK’s, WK’s en uiteraard de Olympische Spelen. Het zou fantastisch zijn als hij in Parijs de eerste Katwijkse olympisch kampioen ooit wordt. Ik hoop van harte dat er nog meer ondernemers zich bij ons aansluiten om Arno te helpen zijn – en inmiddels ook een beetje onze - droom waar te maken.”


Redactie Floranews | 21-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS