woensdag 8 februari 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Varend Corso 2022 klaar voor vier dagen spektakel op het water

Varend Corso 2022 klaar voor vier dagen spektakel op het water

Na twee coronazomers gaan vandaag eindelijk de trossen los voor het Varend Corso. De officiele opening vindt vanmiddag plaats bij De Tuinderij. De afgelopen weken is er met man en macht gewerkt om de 40 corsoboten in gereedheid te brengen voor een spektakel op en langs het water. De totale parade van 60 boten trekt vanuit het Westland vier dagen door Den Haag, Delft, Vlaardingen, Maassluis, Rijswijk, Midden Delfland en Westland. De route van het Varend Corso is te vinden www.varendcorso.nl

“Ik ben ontzettend trots op de honderden vrijwilligers die letterlijk tot diep in de nacht hebben doorgewerkt om de boten op tijd af te krijgen,’’ zegt corsovoorzitter Rob Baan. “Er zijn arrangeurs uit het hele land afgereisd om hopelijk honderdduizenden bezoekers te trakteren op een waar spektakel. Dit jaar doen we voor het eerst op zondag Den Haag aan. Ik kijk er ontzettend naar uit!”

Om meer jongeren aan het corso te verbinden is er dit jaar een speciale TikTok boot. Deze is op initiatief van de 20 jarige student Giovanni tot stand te komen. Samen met de dansers van Dans Creatie varen TikTokkers Ashley Guijt en Jasey Harders mee. 

Het publiek kan het hele weekend de mooiste boten jureren via De Tuinderij Publieksprijs. Donderdagavond vindt in de eerste finishplaats Maasluis de uitreiking van het Jeugdcorso, Blooming Battle, juryprijs voor Niet-Commerciële en Commerciële deelnemers plaats en zondagavond worden de Figuratieprijs, arrangeursprijs (Johan Huisman), Innovatieprijs en de Tuinderij publieksprijs uitgereikt.


Redactie Floranews | 23-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301GroenDirekt


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS