donderdag 28 september 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Wat zagen we weer veel... #blog

Wat zagen we weer veel... #blog

Hoe hebben jullie het ervaren? Ik werd twee weken geleden toch wel heel erg blij en vrolijk. Eindelijk konden we tijdens de FlowerTrials de vele mooie producten weer in het echt zien en hebben we elkaar weer in levenden lijve kunnen ontmoeten. Wat mogen we blij zijn dat de FlowerTrials weer normaal door konden gaan. En wat was het druk! Heerlijk om de mensen weer te zien genieten van al het moois dat de sierteeltsector ons kan bieden. Maar andersom kunnen we ook zeggen, wat zagen we weer veel!

Veel mensen

Door omstandigheden kon ik zelf alleen maar naar de bedrijven in het Westland. Maar wat was dat genieten. En dat genieten wil ik graag uitdragen. Zo veel mooie, nieuwe rassen en soorten. Maar ik heb ook om wat anders genoten. Wat een mensen waren er op de been. Het was op veel plaatsen best druk. De veredelaars en vermeerderaars hebben met deze ‘beurs’ echt iets bijzonders in handen. Inkopers van tuincentra, inkopers van handelsbedrijven, verkopers van planten, kwekers, adviseurs, studenten, en nog veel meer. Wat een divers publiek heb ik gezien en ook gesproken. Het enthousiasme was groot. Velen waren echt weer blij dat dit kon en dat men in levenden lijve kon spreken met anderen die met de sector te maken hebben. Volgens mij zijn er veel nieuwe contacten gelegd en veel contacten aangehaald.

En dan natuurlijk alle mooie producten. Wat mogen we toch trots zijn op wat we hebben, gemaakt hebben en wat er mogelijk nog aan zit te komen. Daar word je als mens toch blij van. Wat een schitterende planten heb ik gezien. Een favoriet, zoals bij een van de deelnemers gekozen kon worden, heb ik niet. Ik vond het daar al erg moeilijk. Laat staan als je bij meerdere bedrijven geweest bent en dan een keuze moet gaan maken.

 Wat mij wel op viel is dat bicolor of meerdere   kleuren in een bloem steeds vaker naar   voren komt. Als je een tijdje keek wat   anderen deden en bij welke planten zij       wat langer stil stonden, dan viel op dat       felle kleuren en meerkleurigheid de         nodige aandacht kregen.

 Is dat een trend? Niet altijd, want andere   nieuwigheden kregen ook zeker de   aandacht. Maar wat een pracht en praal     heb ik gezien.

 Trots

 En dan nog even wat anders. Dan zet je wat   foto’s op de sociale kanalen en dan laat je   zien hoe mooi de producten zijn. Het grappige   is en blijft, dat je altijd reacties krijgt. Vaak in   de trend van “prachtig” of “wat mooi”. Kortom   onze producten staan nog steeds volop in een positief daglicht. De mooiigheid is er nog lang niet af. En elke keer vervult mij dat ook wel met veel trots. Wat weten we in de sector de consument te benaderen met veel mooie producten. Wat maken we er met elkaar toch iets moois van. Ik zou zeggen, volhouden en doorgaan. Hou mijn trots hoog……

Bedankje

Ook nog even een bedankje. Wat heeft de organisatie van de FlowerTrials er weer iets moois van gemaakt en wat loopt alles super. Een makkelijke manier van aanmelden, ook bij de bedrijven wanneer je op bezoek gaat. Heldere informatie en duidelijke aanwijzingen. En wat een mooie manier om zoveel moois te laten zien. Dus organisatie van de Flower Trials ontzettend bedankt voor de goede organisatie en uitvoering!

Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.Floranews.com
30-06-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

23 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS