woensdag 8 februari 2023
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Zo blijven bloemen mooi met warm weer

Zo blijven bloemen mooi met warm weer

De zomer is lekker op stoom en er lijken nog een aantal warme zomerdagen aan de te komen. Om ervoor te zorgen dat een bos bloemen er mooi bij blijft staan tijdens de hitte, hieronder een aantal tips van de bloemisten van online bloemenverkoper Topbloemen.nl :

  • Zorg voor genoeg water in de vaas. Ook bloemen hebben bij hitte meer dorst en nemen meer water op. Ververs daarom bij hitte het water om de dag. Bacteriën groeien sneller met dit weer, met troebel water als resultaat.
  • Snij de bloemen af met een scherp aardappelschilmesje. Niet knippen, want knippen is knellen.
  • Blaadjes absorberen vocht, dus zorg voor zo min mogelijk blad. Zo gaat al het water naar de bloem.
  • Zoek schaduw op. Veel bloemen kunnen niet zo goed tegen direct zonlicht. Toch een slechte steel? Haal deze dan uit het boeket. Zo voorkom je dat andere bloemen er last van gaan hebben.
  • Houd je bloemen uit de tochtstroom. Hoe fijn het ook is om de warme lucht uit huis te krijgen door de ramen open te zetten, bloemen kunnen hier minder goed tegen.
  • Een laatste tip voor de echte pro’s: zet de bloemen ’s nachts in een koele ruimte, bijvoorbeeld in de tuin of op het balkon. Het kost misschien wat meer werk, maar zo is de kans groter dat jouw bloemen mooi blijven. Ook met dit warme weer.

Zomerbloeiers

Tijdens de hitte zijn er maar weinig bloemen die het écht goed doen, maar de gladiool en zonnebloem kunnen nog het best tegen de hitte. Beide zijn het echte zomerbloeiers. De Zonnebloem staat overigens niet alleen symbool voor de zomer, maar ook voor de liefde. Campanula is ook een echte zomerbloeier en is er als plant en als snijbloem. Bijen, hommels en vlinders zijn al fan. De bloem staat symbool voor dankbaarheid. Ook de delphinium past goed in het rijtje zomerbloeiers. Deze bloem heeft meerdere positieve betekenissen. Zo staat ze symbool voor waarheid en bescherming, maar ook voor gezondheid en gehechtheid in de liefde. Veel van deze bloemen zijn mengbloemen die vaak in zomerboeketten gebruikt worden. 


Redactie Floranews | 14-07-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2301DutchGreenroof


Overig nieuws2023 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS