dinsdag 29 november 2022
Beurs agenda sierteelt FN TOP add

Problemen rond export kerststerren VK van tafel

Problemen rond export kerststerren VK van tafel

Eerder deze week verschenen in verschillende media berichten over problemen met de export van kerststerren naar het VK. Die problemen met de vaststaande zendingen Euphorbia pulcherrima (kerststerren) afkomstig uit Nederland zijn opgelost. Deze partijen worden weer toegelaten op de Britse markt, meldt Royal FloraHolland.

De redenen rond de zendingen waren volgens de veiling van administratieve aard. DEFRA heeft aan de NVWA aangegeven dat de vaststaande zendingen zo snel mogelijk worden vrijgegeven, mits ze verder voldoen aan de importeisen van het VK. Vanuit de VBN is hierover contact onderhouden met de NVWA met het oog op het wegnemen van knelpunten.

Nieuwe zendingen kerststerren voor export naar het VK kunnen via de normale procedure in e-CertNL worden aangemeld. Hierin zijn verder geen aanpassingen noodzakelijk.

Wel is duidelijk geworden dat het VK extra alert is op Bemisia tabaci. Royal FloraHolland roept kwekers en exporteurs daarom op hier gezamenlijk extra scherp op letten, zodat een exportverbod van kerststerren naar het VK wordt voorkomen.

 


09-11-22 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Tussen FN


Overig nieuws2022 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS