woensdag 8 april 2020
FN TOP logo FN TOP add

Als de Nederlandse overheid niet snel ingrijpt, zijn de gevolgen ook internationaal niet te overzien...

Met een jaarlijkse exportwaarde van 6,2 miljard euro is de sierteeltsector de 3e exportsector van Nederland en daarmee zeer belangrijk voor de Nederlandse economie en welvaart.

Leandra de Boef |

Corona update per exportland 6 april...

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) die betrokken is bij de crisismaatregelen rondom het coronavirus informeert onder andere organisaties als Royal FloraHolland over de impact van het virus op de export. Hieronder de update per exportland van 6 april 2020 aangevuld met nieuws uit overige bronnen.


Bram Breugem: een aantal weken konden we het nog wel opvangen, maar die weken zijn al voorbij...

De hoogtijdagen voor de sierteeltsector blijven vanwege de coronacrisis dit voorjaar uit. Bedrijven lijden gigantische verliezen en een noodfonds is er nog steeds niet. Bram Breugem van BB Plant in Bleiswijk deed deze week zijn verhaal bij RTV Rijnmond.


Flowers4Oxygen

#Daslief: Bloemen voor de sier steunt medewerkers en sierteelt...

Er zijn de afgelopen vele initiatieven van de grond gekomen om de sierteelt ook maar enigszins te steunen. Een van die initiatieven is Bloemen voor de sier van DLV Advies en De Vreede Holland. In samenwerking met bloementelers brengen zij de wereld van thuiswerkende medewerkers en de sierteelt een klein beetje samen.


Kwekers in Nieuwsuur: deze schade kan onze sector niet alleen dragen...

Zondag 5 april liet tv-programma Nieuwsuur de impact zien van de coronacrisis op de sierteelt. Drie kwekers uit Flevoland vertellen in de reportage hun verhaal en laten zien dat er dringend behoefte is aan extra steun vanuit de overheid in de vorm van een noodfonds.


Ali B en sierteeltsector samen tegen eenzaamheid bij ouderen...

Aanstaande vrijdag 10 april, Goede Vrijdag, worden er 150.000 boeketten uitgedeeld aan eenzame ouderen in verzorgingshuizen en via thuiszorgorganisaties bij alleenstaanden thuis. ‘Sierteeltsector samen tegen eenzaamheid bij ouderen’ is een initiatief van de sector in samenwerking met Ali B. waarbij de handen ineengeslagen worden om eenzame ouderen in deze dagen niet te vergeten.


1. Perfect Plants


2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS