woensdag 12 december 2018
KUBO via TFC Floranews TOP

De rijksten in de Agribusiness...

De novembermaand wordt traditiegetrouw ingeluid met de nieuwe Quote-500. De rijken zijn ook dit jaar weer rijker geworden. Sinds de financiŽle crisis is het vermogen van de rijksten niet meer zo snel gestegen. Samen hebben de 500 rijkste Nederlanders een geschat vermogen van 163.357.000.000 euro (+11,6%).


Aantal werknemers agrarische en groene sectoren groeit...

Het aantal werknemers in de agrarische en groene sectoren de afgelopen twee jaar is toegenomen Ook voor de toekomst verwachten vrijwel alle sectoren een groei. Gezien over de sectoren als geheel hebben veel werknemers een vast contract en is de uitstroom beperkt.


Omzet Rhein-Maas eerste 9 maanden gelijk aan vorig jaar...

De Duitse bloemen- en plantenveiling Rhein-Maas behaalde in de eerste 9 maanden van 2018 een productomzet van 272,4 miljoen euro. Deze lag hiermee ongeveer op hetzelfde niveau als in 2017.


VvdWHouwenplant

VHG presenteert vernieuwd lesmateriaal De Levende Tuin ...

Branchevereniging VHG heeft op 4 oktober tijdens haar jaarlijkse Docentendag het vernieuwde lesmateriaal voor de cursus De Levende Tuin 2 gepresenteerd. Het materiaal is door conceptontwikkelaar Kim van der Leest op verzoek van het bedrijfsleven in nauwe samenwerking met de groene onderwijsinstellingen samengesteld.


HAS Hogeschool beste groene hogeschool van Nederland...

Net als in 2016 en 2017 staat HAS Hogeschool ook dit jaar in de top 2 bij Elsevier en de Keuzegids als het gaat om studenttevredenheid en onderwijskwaliteit.


Sterke groei export zaadveredelaars...

De export van groentezaadveredelaars in Nederland is in 2017 met 11% gestegen naar bijna 1,3 miljard euro. Hiermee steeg de export vanaf het begin van dit decennium met ruim 80%. Het aantal werknemers groeide in die periode met een derde tot vierduizend.


Oxalis website


2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS