donderdag 18 januari 2018
Top wit Top FN

Wat kun je doen om goede jonge mensen te binden en te blijven boeien?...

De Nederlandse tuinbouw behoort tot de wereldtop. Om aan de top te kunnen blijven hebben bedrijven getalenteerde jonge mensen nodig. Er wordt echter van alle kanten aan deze talenten getrokken. Kennen de jongeren de tuinbouw goed genoeg zodat ze kiezen voor een carrière in de sector?


Ook in 2018 exportgroei bloemen en planten verwacht...

Nederlandse exporteurs van bloemen en planten verwachten na de recordomzet in 2017, dat ook in 2018 de export zal blijven stijgen, Met een stijging van bijna 5 procent hebben zij in 2017 de recordgrens van € 6 miljard nipt overschreden. Dit jaar verwachten zij weer een toename, zo meldt de VGB.


Grote tekorten op arbeidsmarkt verwacht...

De nieuwe voorspellingen van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) laten zien dat er de komende jaren grote tekorten op de arbeidsmarkt zullen ontstaan. Er moeten namelijk ruim een half miljoen extra banen worden gevuld tot 2020, naast de zeer omvangrijke vervangingsvraag.


BoN

Gemiddeld inkomen siertelers goed in 2017...

Volgens de inkomensraming 2017 van Wageningen Economic Research halen siertelers dit jaar gemiddeld gezien een goed inkomen uit het bedrijf.


Nederlanders bewaren contant geld voor nieuwe crisis...

Er heerst nog steeds wantrouwen onder de Nederlandsers als we het hebben over de bankenwereld. Uit onderzoek van FBD Bankmensen, detacheerder van financiële professionals, blijkt dat 19,6 procent van de Nederlanders voldoende contant geld achter hand heeft voor het geval er weer een bankencrisis uitbreekt.


Nolina wint publieksprijs Gezond & Vitaal Werken 2017...

Nolina Kwekerijen heeft de publieksprijs Gezond & Vitaal Werken 2017 gewonnen door de meeste likes op Facebook te krijgen. Gezond en veilig werken vindt Marcel de Lange vanzelfsprekend, maar hij probeert er een extra draai aan te geven door onder meer taakroulatie ver door te voeren. „


GardenConnectaugnov2017


2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS