dinsdag 3 augustus 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Grondgebonden snijbloemen doen het goed op ErfGoedVloer ...

Eerder bleek al in proeven dat chrysanten uitstekend groeien op de teeltvloer van het Moerkapelse bedrijf ErfGoed. Nu blijkt ook Lisianthus het erg goed te doen op de zogeheten ErfGoedVloer. Cock van Bommel, Business Development Manager bij de toeleverancier, liet onlangs het resultaat van de succesvolle proef zien aan kenners van de Lisianthusteelt.


GrootGroenPlus 2021 ook voor techniek...

Op 6, 7 en 8 oktober 2021 staat de fysieke 31e editie van de vakbeurs voor de boomkwekerij GrootGroenPlus op de agenda. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Volgens de organisatie zorgen juist deze voorbereidingen ervoor dat kan worden meebewogen met versoepelingen of aanscherpingen. “Zo kan altijd het best mogelijke scenario goed en veilig worden uitgevoerd.”

Leandra de Boef |

Ministerie van LNV financiert twaalf nieuwe projecten Kas als Energiebron...

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft onlangs diverse nieuwe projecten gehonoreerd voor het programma Kas als Energiebron. Dat gebeurde na advies van de ondernemersgroep Kas als Energiebron. Al eerder ging de programmaraad Kennis in je Kas akkoord met diverse onderzoeksvoorstellen op gebied van energie.


21 Vacatures op Floranews

Zes tulpenkwekers gaan eigen selectierobot inzetten...

Zes tulpenkwekers participeren samen met H2L Robotics en Smit Constructie in de ontwikkeling van een tulpenselectierobot, de Selector. Zij hebben na verschillende tests vertrouwen in de selectierobot en gaan deze volgend jaar ook zelf inzetten. De bouw van de robots start over een paar weken.


Nieuwe animatie legt sleutelrol van glastuinbouw in energietransitie uit...

De energietransitie brengt volop uitdagingen met zich mee. Volgens Agroenergy speelt de glastuinbouw een sleutelrol in het versnellen hiervan. Hoe precies wil het duidelijk maken met een nieuwe animatie.

Redactie Floranews |

Alle wegen leiden naar Groene Digitalisering #blog...

Ik ben Max van den Hemel en werkzaam bij team Delphy Digital als Teelt Engineer Glasgroenten. Mijn dagelijkse werkzaamheden hebben te maken met Groene Digitalisering, dat zich richt op de plant en hoe die reageert op zijn omgeving en de teeltacties die uitgevoerd worden.


2107CelosiaEvanthia


2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS