dinsdag 14 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Jan was niet geïnteresseerd in plantjes, maar de tuinbouw had wel baat bij zijn uitvindingen...

Hij vond een heftruck uit voor ruwe terreinen en bouwde de eerste elektrotrekker voor in de kas. Praktische uitvindingen die gemeengoed werden in de Nederlandse tuinbouw. In de rubriek Van wieg tot graf van AD.nl deze week het levensverhaal van Jan Grootscholten (19 december 1947 Ė 14 juni 2020).


Eelde eind augustus over op 100 procent beeldveilen...

Er staat een hoop te gebeuren op locatie Eelde van Royal FloraHolland. Zoals al eerder aangekondigd pakt de veiling er ondanks de coronacrisis hard door. Eind augustus gaat de klok in Eelde volledig over op beeldveilen voor bloemen en planten en verdwijnt dus het fysieke veilen.

Leandra de Boef |

Koeler grijs gronddoek slaat aan...

Ruim een half jaar na de introductie van het grijze gronddoek PhormiCool 200 GK is duidelijk geworden dat de telers die het grijze gronddoek zijn gaan gebruiken erg enthousiast zijn. In november 2019 vond de introductie plaats en ondertussen draaien de weefgetouwen bij de Belgische fabrikant Phormium op volle toeren en kan het de vraag amper bijhouden.


TE HUUR TE KOOP

Bedrijven Dutch Flower Group toekomstbestendig met nieuwe ERP-omgeving...

Dutch Flower Group (DFG) gaat de bedrijfsprocessen van dochterondernemingen Bloom - Green Partners, Van Dijk Flora, SuperFlora en JZ Flowers verder automatiseren. Het kiest voor de bedrijven voor een Enterprise Resource Planning (ERP) oplossing van Infor die daarnaast ook financiŽle en rapportageflexibiliteit biedt om de bedrijven meer agile en toekomstbestendig te maken.

Leandra de Boef |

Delphy heeft vestiging in Rwanda geopend...

Begin deze maand heeft Delphy een eigen kantoor in Rwanda geopend. Delphy was al actief in Rwanda, maar zet met het openen van een eigen kantoor een volgende stap.


Kennissessies IT in tuinbouw voor potplantenkwekers...

In juli organiseert Mprise Agriware een tweetal kennissessies specifiek voor potplantenkwekers. In mei organiseerde het al kennissessies voor jonge groenteplantenkwekers, waarbij met name het onderwerp Van Excel naar ťchte controle het erg goed deed.

2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS