vrijdag 26 april 2019
FlowerTrials Top VvdM Hamifleurs

15 voetbalvelden op rij aan kas met LED verlichting...

Signify heeft in samenwerking met tomatenteler Tomco een groots horti-project in België opgestart: een gloednieuwe en volledig met LED-verlichting uitgeruste kas over een oppervlakte van ruim 10 hectare. Deze 100.000 m² is het equivalent van meer dan 15 voetbalvelden op een rij).


Veel belangstelling voor groene gewasbescherming...

Afgelopen week werden de kennisdagen gewasbescherming gehouden in het World Horti Center. Groene gewasbescherming is een actueel thema binnen de glastuinbouwsector en hier wordt door Demokwekerij Westland dagelijks onderzoek naar gedaan.


Royal Brinkman en Moleaer bundelen krachten voor nieuwe Nanobubble technologie ...

Royal Brinkman in s-Gravenzande en Moleaer Inc. in Los Angeles gaan zich met een nieuwe Nanobubble technologie samen inzetten om de waterkwaliteit voor de tuinbouw significant te verbeteren. Nanobubbles verhogen het zuurstofgehalte in irrigatiewater.


Hepke - Team Westland

Gentechniek voor duurzame en schone teelt...

Sinds 1 juni 2017 is Stefan van der Heijden directeur van de bijna 80 man grote onderzoeksafdeling van Royal van Zanten. Het in 1862 in Hillegom opgerichte bedrijf heeft over de hele wereld vestigingen waar de in Nederland ontwikkelde producten worden geteeld.


Autonome technologie centraal tijdens GreenTech Summit...

Tijdens de GreenTech vindt op 12 juni de GreenTech Summit plaats. De bijeenkomst biedt besluitvormende investeerders, telers, kwekers en leveranciers een kijkje in de keuken van autonome technologie in zowel de tuinbouw alsook in de scheepvaart.


Rijstkaf in substraat verhoogt plantweerstand ...

Voor de productie van substraat kunnen verschillende grondstoffen gebruikt worden. Eén van de producten die Lentse & Slingerland Potgrond hiervoor gebruikt is rijstkaf. De grondstof is een belangrijke bron van silicium, wat de plantweerstand tegen ziekten en plagen verhoogt en de plant beter bestand maakt tegen droogtestress.


Tussen Kubo


2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS