donderdag 28 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

Goede resultaten onderzoek snij-anthurium in 2SaveEnergyKas...

Bij Wageningen University & Research in Bleiswijk gingen zo n 15 maanden geleden de eerste planten de 2SaveEnergyKas in voor onderzoek naar een onbelichte, klimaatneutrale teelt van snij-anthuriums.


Priva en Aranet willen samen draadloze technologie in kassen naar hoger niveau tillen...

Priva en Aranet zijn een exclusieve samenwerking aangegaan om geÔntegreerde draadloze technologie in kassen mogelijk te maken. De groeiende interesse in data en daarmee de groeiende vraag naar meer en nieuwe sensoren om data te genereren is de belangrijkste aanjager van de samenwerking tussen de twee bedrijven.

Leandra de Boef |

Gronings onderzoeksteam werkt aan netwerken van drones als oplossing voor glastuinbouw...

Een onderzoeksteam van de Rijksuniversiteit Groningen heeft van de Nederlandse organisatie voor wetenschappelijk onderzoek NWO een Smart Industry-subsidie gekregen van 600.000 euro. Het team gaat onderzoek doen naar het ontwikkelen van symbiotische netwerken van drones onder andere als oplossing voor de glastuinbouw.


Flowers4Oxygen

Chrysant onder LED niet trager in bloei, maar groeisnelheid in winter moet beter...

De presentatieruimte voor de evaluatiebijeenkomst van de herfst- en winterteelt van het project met LED naar een perfecte Chrysant was dit keer een digitale wereld. De 22 aanwezigen waren via de digitale snelweg met elkaar verbonden.


Duurzaam sturen met licht: effect hortiscatter op potplanten...

In de afgelopen periode is door Wageningen University & Research hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het eerste experiment van het project ĎDuurzaam sturen met lichtí. Daarin wordt gekeken naar het effect van verschillende hortiscatters op de groei en ontwikkeling van potplanten.


Chinese medewerkers Codema tonen groot aanpassingsvermogen tijdens coronacrisis...

Kort nadat Codema afgelopen november 2019 zijn nieuwe kantoor in Beijing opende, kreeg het Corona virus een enorme impact op het dagelijks leven in China. Zo ook op het leven van de medewerkers van Codema. In onderstaande video zie je hoe hun werkzaamheden er in het eerste kwartaal van 2020 uitzagen.


1. FH100procentdigitaal


2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS