donderdag 23 januari 2020
1. VB&P Order 1. Dames Plants 1

Troschrysant Deligreen grote winnaar bloeiproef ...

Vorige week vonden de jaarlijkse bloeiproeven bij Deliflor Chrysanten plaats. Niet alleen waren er rassen te zien die reeds op de markt gebracht zijn. Ook de nodige rassen in testfase en rassen onder nummer konden bewonderd worden.

Leandra de Boef |

Beekenkamp wint veredelaars award met nieuwe witte ster...

Beekenkamp Plants heeft de veredelaars sortimentsvergelijkingsprijs gewonnen met de nieuwe PON128, één van de witste poinsettia’s op de markt. De helder witte kleur van de schutbladeren en het donkergroene blad geeft een mooi contrast. Tijdens deze vergelijking van LTO laten verschillende veredelaars hun nieuwste rassen testen.


Areca woonplant van de maand februari...

De Areca, ook wel bekend als goudpalm, is de woonplant van de maand februari. De palm heeft geen centrale stam; de rietachtige bladstengels komen allemaal rechtstreeks uit de grond en groeien omhoog in lichtgroene, smalle en puntige bladeren. Die groeien naar buiten in een fraaie groene fonteinvorm die een vrolijke uitstraling heeft.


2 Fotos Winter Fair 2020

Chrysant in februari op bloemenagenda...

De chrysant staat in februari op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Met bloemen in het geel, wit, crème, roze, groen, rood, oranje, paars en brons en met bloemen van soms wel een diameter van 14 centimeter is de chrysant een graag geziene beauty.


Nieuwe generatie buxus komt naar Europa...

Van Vliet New Plants en Saunders Genetics LLC uit Noord-Amerika gaan een een samenwerking aangegaan om NewGen Buxus op de Europese markt te brengen. Deze nieuwe generatie buxus is resistent tegen de buxus schimmel en heeft een hoge tolerantie tegen de buxusmot.


Gerbera warmer telen met LED gaat vooralsnog uitstekend...

In het project Fossielvrije Demokas 2030 is er aandacht voor de gerberateelt. De onderzoekers streven naar een minimum van 9 mol per m2 aan PAR licht en 18,3 graden Celsius. Dit is 1 graad hoger dan de advieslijn voor belichting met SON-T.


1 Trade Fair fotos


2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS