woensdag 8 april 2020
FN TOP add FN TOP logo

Wees aardig voor elkaar én maak de bijen blij...

Telersvereniging Addenda presenteert dit voorjaar het ‘Be(e) friendly’ concept. Wees aardig voor elkaar en de bijen blij. 80% procent van de planten op aarde is afhankelijk van bijen. Bijen bestuiven de planten en zorgen ervoor dat ze zich voortplanten.


Spathiphyllum woonplant van de maand mei...

Spathiphyllum, ook wel bekend als lepelplant, is gekozen tot woonplant van de maand mei. Deze keuze was al gemaakt voor het uitbreken van de corona pandemie, maar een betere keuze had nu ook bijna niet gemaakt kunnen worden. De Spathiphyllum is namelijk volgens de NASA Clean Air Study bovengemiddeld luchtzuiverend.


Campanula woonplant van de maand april 2020...

De Campanula is met haar frisse uitstraling in blauwe, paarse en witte kleuren gekozen tot Woonplant van de maand april 2020. De seizoenplanten worden van het vroege voorjaar tot de nazomer aangeboden.


1. Perfect Plants

Gerbera in april op Bloemenagenda...

De gerbera staat in april op de Bloemenagenda. De snijbloem is in speelse, vrolijke kleuren en vormen, het hele jaar verkrijgbaar. De symboliek van de bloem is te herleiden naar vrolijkheid. De Kelten geloofden bijvoorbeeld dat een gerbera de last van het dagelijks bestaan zou verminderen.


Deliflor brengt derde kleurvariant chrysant Serenity op de markt ...

Deliflor brengt een derde kleurvariant van de troschrysant Serenity op de markt, de Serenity Salmon. Vanaf vrijdag 27 maart is de zalmkleurige chrysant leverbaar via Zentoo en in kleine aantallen via de veiling. De Serenity Salmon is een aanvulling op de reeds bestaande Serenity en Serenity Sweet.


Dekker Chrysanten stopt tijdelijk met aanvoer...

Dekker Chrysanten stopt vanaf week 14 met de aanvoer van chrysanten van de eigen kwekerij op de diverse klokken. Deze maatregel neemt de veredelaar uit Hensbroek in verband met het wegvallen van de vraag door de coronacrisis. Dit betekent dat er de komende tijd geen chrysanten Aviator en Together meer verkrijgbaar zullen zijn van Dekker Chrysanten.


Flowers4Oxygen


2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS