zaterdag 23 februari 2019
Floranews TOP Topbanner Kubo

Pioen gezond, stijgende lijn afzet...

De hoeveelheid pioenen op veiling Royal FloraHolland is de afgelopen vijftien jaar opgelopen naar circa anderhalf miljoen stuks. Hoewel de afzet afgelopen jaar met 0,8 procent afnam, is de veiling positief. De pioen is bovendien gezond, blijkt uit de ervaringen van keurmeester Leo van Leeuwen van Naktuinbouw.


Bloesembomen Tuinplanten van de maand maart...

Eerst de schitterende bloesems, daarna een volle bladkroon en in de zomer en in de nazomer en het najaar vruchten, dat hebben fruitbomen allemaal te bieden.


Iris staat in maart op de Bloemenagenda...

Iris staat in maart 2019 op de Bloemenagenda. Elegante bloemen met drie hangende en drie staande bloembladeren maken van Iris een van de meest opvallende voorjaarsbloemen. Ze hebben iets koninklijks omdat het fleur-de-lys symbool van Iris is afgeleid.


BoN

Potlelie woonplant van de maand maart 2019...

De potlelie is door Bloemenbureau Holland gekozen tot woonplant van de maand maart. Met haar prachtige bloemen in opvallende kleuren, die soms ook heerlijk geuren, is de potlelie een echte blikvanger in huis.


Anjer-campagne: Bedank je kanjer met een (k)anjerboeket!...

Van 6 tot en met 23 maart organiseren de Nederlandse anjerkwekers, de VBW, Bloemenbureau Holland en het Oranje Fonds een anjer-activatie. Hiermee stimuleren we consumenten om mensen uit hun omgeving te bedanken met anjers.


KVBC reikt certificaten Excellence Roses uit...

Afgelopen vrijdagmiddag heeft Helma van der Louw, voorzitter van de KVBC, onder het toeziend oog van 35 aanwezigen de certificaten van Excellence Roses uitgereikt.

2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS