donderdag 18 januari 2018
Top wit Top FN

Lens Roses scoort met drie nieuwe rozen...

Rozenkwekerij Lens Roses uit het Belgische Oudenburg brengt drie nieuwe rozensoorten op de markt. Zo is er de trosroos Empereur Charles IV met een opvallende intens violet-roze kleur en een sterke geur van mirre en meiklokjes.


Bloomingdale Roses start klokverkoop van vier nieuwe rozensoorten....

Vrijdag 19 januari aanstaande start Bloomingdale Roses uit Kenia met de klokverkoop van een viertal nieuwe rozensoorten. Het gaat om de grootbloemige T-hybride rozen Green Flash, Melina, Olivia en de Pink Delight. De klokverkoop start op de rozenklok van Royal Floraholland in Aalsmeer. Het assortiment van Bloomingdale Roses groeit met de 4 nieuwe soorten uit naar in totaal 27 soorten.


Salix #Tuinplantvandemaand februari...

De salix is door Bloemenbureau Holland (BBH) gekozen tot Tuinplant van de maand februari. De wilg, vooral bekend langs het water, is er in alle soorten en maten. De wilg is hier ook naar vernoemd, Salix komt namelijk van het Keltische sal (dicht bij water).


Tussen FN

Gezond wonen met hortensia...

Onderzoekers van Fytagoras Plant Science uit Leiden tonen aan dat de kamerhortensia een gezond binnenklimaat bevordert. Door de sterk vochtregulerende werking draagt de hortensia bij aan een goede luchtvochtigheid in huis. Klachten als droge huid, hoofdpijn en droge ogen nemen af en je voelt je prettiger met deze kamerplant in het interieur.


Goed gemengde tulpen van A&P Flowers ...

We mengen de tulpen direct op de kwekerij, dus de bossen zijn zo vers mogelijk.” aldus Paul Schouten van A&P Flowers. De tulpenkweker maakt zich sterk om de bossen zo snel mogelijk van uit de kas naar de klant te brengen.


Winterbloeiers #woonplantvandemaand februari 2018...

Bloemenbureau Holland heeft de winterbloeiers primula, asbloem en jasmijn uitgeroepen tot woonplanten van de maand februari. Met uitbundige bloemen, fraai groen blad en een puur-natuur-uitstraling helpen de winterbloeiers ons stralend februari door, richting de lente!


BoN


2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS