donderdag 18 januari 2018
Top FN Top wit

National Geographic maakt reportage in Westland ...

Na de prachtige reportage (How a tiny country feeds the world) over Westland in het magazine National Geographic, komt er eind januari nu ook een televisieploeg naar Westland. Er worden opnames gemaakt voor een reportage die de kracht van de tuinbouwsector in beeld brengt en centraal staat bij ‘the future of food’. De televisieploeg bezoekt onder andere Koppert Cress, World Horti Center en diverse locaties om de teelt van dichtbij te bekijken.


Ronald Lamers verder onder SierteeltSales...

Na 10 jaar gaat Verkooporganisatie Ronald Lamers verder onder de naam SierteeltSales. Vanaf 1 februari moet de nieuwe bedrijfsnaam zorgen voor een vernieuwde uitstraling, die past bij de hedendaagse modernisering van de sierteeltbranche. Naast een betere vindbaarheid en modernisering van de systemen zal ook de organisatie uitgebreid worden met een extra verkoper.


Jaarlijkse bloeiproeven Deliflor in mediterrane sfeer...

Op 18 en 19 januari organiseert Deliflor haar jaarlijkse bloeiproeven in Maasdijk. Telers en handel zijn uitgenodigd om kennis te komen nemen van nieuwe pluis- en troschrysanten en Santini’s die de veredelaar de afgelopen periode heeft ontwikkeld. Speciale aandacht is er deze dagen voor het ras Baltica, dat dit jaar 10 jaar op de markt is.


GardenConnectaugnov2017

Tropische gast bezoekt tuincentrum Osdorp...

Het was even schrikken voor medewerkers van Tuincentrum Osdorp toen zij afgelopen donderdag tussen een partij gedroogd kurk uit het buitenland een schorpioen aantroffen. Het beestje bleek te zijn meegereisd met een bestelling. Het gaat om een Europese schorpioen, die veelal in het zuiden van Europa leeft. Het dier wordt zo nu en dan aangetroffen rond het Nederlandse grensgebied.


Bloemenatelier In de Roos eerste gecertificeerde duurzame bloemist in Groningen...

Bloemenatelier In de Roos is de eerste gecertificeerd duurzame bloemist in Groningen en Friesland. Van het voorjaar startte de eigenaren Henk van der Veen en Jelmar Boterhoek met het behalen van het erkende certificaat Barometer Duurzame Bloemist van Stichting Milieukeur. Woensdag 10 januari sleepte In de Roos het zilveren keurmerklabel binnen.


Bloemenman Ton met De Valeweide al 35 jaar op weekmarkt in Vorden...

Al 35 jaar staat Bloemenman Ton van den Breemen van Bloemen en Planten De Valeweide uit Twello elke week op de Vordense weekmarkt. Afgelopen vrijdag werd hij door marktmeester Rein de Heus in het zonnetje gezet. De marktmeester zei blij te zijn met Ton op de markt: Hij is een van de publiekstrekkers en biedt altijd een hoge kwaliteit aan bloemen en planten aan.


Tussen FN


2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS