vrijdag 22 januari 2021
FN TOP add 2012ThursdOTF

Actualiteit en beurzen

Naar het werk gaan tijdens avondklok vereist werkgeversverklaring

Vanaf zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok. Daar heeft de Tweede Kamer donderdag 21 januari mee ingestemd. Dit betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ís avonds en 04.30 uur ís ochtends binnen moet blijven.

Leandra de Boef | Lees meer..


Alternatieve regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten land- en tuinbouw

Na de aankondiging van nieuwe coronamaatregelen en een avondklok, heeft het Kabinet een nieuw pakket steunmaatregelen gepresenteerd. Zo gaat onder meer de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TLV) omhoog van 90.000 euro per kwartaal, naar 330.000 euro per kwartaal met een plafond van 800.000 euro op jaarbasis.

Leandra de Boef | Lees meer..


Randstad onderzoekt nieuwe manier van goederentransport via hyperloopnetwerken

In de toekomst zouden verse producten zoals groente en fruit vanuit de Rotterdamse haven naar het Westland of naar Schiphol op hoge snelheid vervoerd moeten worden via lange buizen, een zogeheten hyperloopnetwerk.

Leandra de Boef | Lees meer..


Vijfde Tulip Trade Event verplaatst naar 2022

De jubileumeditie van het Tulip Trade Event is verplaatst naar 2022. Dit hebben de dertien organiserende deelnemers bekend gemaakt. Aanleiding hiertoe zijn onder andere de internationale reisbeperkingen en andere geldende COVID-maatregelen, zo laten zij weten.

Redactie Floranews | Lees meer..


Economie en P&O

Ricardo Kraak nieuwe mede-eigenaar De Vreede Holland

Ricardo Kraak is per 1 januari 2021 mede-eigenaar geworden van de Vreede Holland. Kraak is sinds vorig jaar algemeen directeur bij de 9 cm Phalaenopsis spelcialist uit Bleiswijk. Kraak wordt, samen met de broers John en Herman de Vreede, aandeelhouder.

Redactie Floranews | Lees meer..


Transport, logistiek, techniek en ICT

Kwekerij A. Bakker eerste leliekweker met LED groeilicht

Leliekweker A. Bakker & Zn. uit Heerhugowaard is overgestapt op LED groeilicht om de bloemkwaliteit te verbeteren en het productierendement te verhogen. Het is de eerste leliekweker in de wereld die in zijn kassen LED licht van Signify gaat gebruiken.

Redactie Floranews | Lees meer..2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS