vrijdag 26 april 2019
Top VvdM Hamifleurs Dummen Orange Top Flower Trials

Actualiteit en beurzen

Samenwerking Topbloemen.nl en FleuraMetz

Topbloemen.nl heeft gekozen voor een samenwerking met FleuraMetz. Beide partijen vinden elkaar in een transparante en directe werkwijze en willen hun afzetkanalen blijven verrassen.

Lees meer..


Wijziging directie Blueroots

Nadat FloraHolland recent een 50% belang genomen heeft in Blueroots hebben de huidige twee directieleden van Blueroots, Marcel van der Hoeven en Leanne Poot er voor gekozen om een nieuwe weg in te slaan.

Lees meer..


FloraHolland Eelde veilt vroeger in week voor Moederdag

FloraHolland Eelde start in de week voor Moederdag, van 6 tot en met 10 mei, een half uur eerder met veilen. Er wordt alle veildagen om 6.00 uur gestart. Hierdoor kan de bloemist in deze drukke week eerder een mooi assortiment bloemen en planten klaar hebben staan in de winkel. Op woensdag 8 mei wordt er niet geveild.

Lees meer..


Stoffen in grondmonsters bollenstreek Westerveld geen risico voor gezondheid

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de Tweede Kamer gemeld dat de gevonden stoffen in grondmonsters in Westerveld onder alle veilige grenswaarden blijven en dat het invoeren van spuitvrije zones niet nodig is.

Lees meer..


Waarom worden de bollenvelden gemaaid ?

De vele toeristen in de bollenstreek kijken hun ogen uit bij de kleurenpracht op de uitgestrekte bollenvelden. Ze zijn dan ook erg verbaasd als ze ineens zien dat de tulpen een kopje kleiner gemaakt worden door grote tractoren.

Lees meer..


BoN

Productnieuws en noviteiten

Cytisus, Sering, Lantana, Tuinroos en Choisya tuinplanten van de maand mei

De Cytisus (brem), Sering, Lantana, de tuinroos en de Choisya (Mexicaanse oranjebloesem) zijn onder de noemer Geurende Blikvangers gekozen tot tuinplanten van de maand mei. Ze hebben niet alleen prachtige bloemen, maar brengen stuk voor stuk met hun bijzondere geur extra beleving in een tuin of op een terras.

Lees meer..


Pioenroos staat in mei op de Bloemenagenda

De pioenroos staat in mei 2019 op de Bloemenagenda. Geen bloem illustreert zo passend de bloeikracht van mei als de pioenroos.

Lees meer..


Badkamerplanten woonplanten van de maand mei

De Tillandsia, Ficus pumilia, Spathiphyllum en Adiantum zijn met zijn drieŽn, onder de verzamelnaam Badkamerplanten, gekozen tot woonplanten van de maand mei. De planten houden van schaduw, hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, precies de omstandigheden in een badkamer.

Lees meer..


Passiebloem gekozen tot Terrasplant 2019

De passiebloem is gekozen tot Terrasplant van 2019. Elk jaar kiest een mediajury, bestaande uit redacteuren van lifestyle-, interieur- en tuinmagazines, vloggers en bloggers, op verzoek van het Bloemenbureau uit tien kandidaten de terrasplant die het meest tot de verbeelding spreekt.

Lees meer..


Weblog en fotoreportage

Die vervelende klanten toch... #blog

Tijdens een workshop in een tuincentrum is mij opgevallen dat er vaak nogal vreemd naar vragende klanten wordt gekeken. Waar vragen naar mijn idee toch iets is wat juist informatie op zou moeten leveren, werden ze veelal gezien als lastig en moeilijk te begrijpen.

Lees meer..


De 5 vragen aan... Michel van Rijn

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je? Mijn naam is Michel van Rijn, ik ben 39 jaar en getrouwd met Shirley. We hebben samen twee lieve dochters; Chelsey en Lindey.

Lees meer..2019 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS