donderdag 18 januari 2018
Top FN Top wit

Actualiteit en beurzen

Code rood; haal medewerkers uit de kas

Het KNMI heeft donderdagmorgen code rood afgegeven vanwege de zeer zware windstoten die op diverse plekken voorkomen. Er worden windstoten verwacht van 100 tot 120 kilometer per uur, aan zee zelfs 130 - 140 kilometer per uur..

Lees meer..


Selecta one op IPM Essen met bekend assortiment, noviteiten en nieuwe projecten

Op de IPM Essen presenteert Selecta actuele hoogtepunten en ontwikkelingen van het assortiment in hal 2-stand D21. Met 180 m² blijft de stand hetzelfde als in het voorgaande jaar. Er worden zowel nieuwe als welbekende rassen gepresenteerd en nieuwe en geëvolueerde projecten geintroduceerd. Voor de tweede keer worden ook dit jaar weer de snijbloemen van dochteronderneming Selecta Cut Flowers gepresenteerd.

Lees meer..


Nieuw event Garden Trials and Trade focust op nieuw boomkwekerijsortiment

Op 12, 13 en 14 juni van dit jaar vindt de eerste editie plaats van Garden Trials and Trade. Een nieuw event waar de nieuwste veredelingen op het gebied van houtige gewassen en vaste planten worden getoond. Het event vindt plaats in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude.

Lees meer..


Economie en P&O

Wat kun je doen om goede jonge mensen te binden en te blijven boeien?

De Nederlandse tuinbouw behoort tot de wereldtop. Om aan de top te kunnen blijven hebben bedrijven getalenteerde jonge mensen nodig. Er wordt echter van alle kanten aan deze talenten getrokken. Kennen de jongeren de tuinbouw goed genoeg zodat ze kiezen voor een carrière in de sector?

Lees meer..


Transport, logistiek, techniek en ICT

Kwekers FloraPlanet over op HortiHeat

De bijna 60 kwekers van verkooporganisatie FloraPlanet zijn overgestapt van werken met PlantCommerce naar het verkoopondersteunende Hortiheat. HortiHeat is speciaal ontwikkeld voor sierteeltkwekers. Sinds de livegang van de tool, halverwege 2017, maken inmiddels 140 kwekers gebruik van het pakket.

Lees meer..


De grootste revolutie sinds het internet; elke dag komen er 31.000 zonnepanelen bij

Het lijkt me helemaal niet leuk om altijd bereikbaar te zijn. Ik zie daar het nut niet van in. Zomaar twee reacties die documentairemaker Frans Bromet in 1998 kreeg toen hij voorbijgangers vroeg of ze altijd bereikbaar wilden zijn. Dat twintig jaar later meer dan 80 procent van alle Nederlanders een smartphone zou hebben en bijna altijd online zou zijn, hadden weinigen toen nog kunnen bedenken.

Lees meer..


Algemeen nieuws

National Geographic maakt reportage in Westland

Na de prachtige reportage (How a tiny country feeds the world) over Westland in het magazine National Geographic, komt er eind januari nu ook een televisieploeg naar Westland. Er worden opnames gemaakt voor een reportage die de kracht van de tuinbouwsector in beeld brengt en centraal staat bij ‘the future of food’. De televisieploeg bezoekt onder andere Koppert Cress, World Horti Center en diverse locaties om de teelt van dichtbij te bekijken.

Lees meer..


Weblog en fotoreportage

Veilingmeester Rene Temminck over groene planten

Groene kamerplanten zijn weer helemaal trendy, mogelijkheden en ontwikkelingen in deze productgroep worden verteld door Veilingmeester Rene Temminck in zijn vlog.

Lees meer..2018 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS