woensdag 8 april 2020
FN TOP logo FN TOP add

Actualiteit en beurzen

Als de Nederlandse overheid niet snel ingrijpt, zijn de gevolgen ook internationaal niet te overzien

Met een jaarlijkse exportwaarde van 6,2 miljard euro is de sierteeltsector de 3e exportsector van Nederland en daarmee zeer belangrijk voor de Nederlandse economie en welvaart.

Leandra de Boef | Lees meer..


Corona update per exportland 6 april

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) die betrokken is bij de crisismaatregelen rondom het coronavirus informeert onder andere organisaties als Royal FloraHolland over de impact van het virus op de export. Hieronder de update per exportland van 6 april 2020 aangevuld met nieuws uit overige bronnen.

Lees meer..


Bram Breugem: een aantal weken konden we het nog wel opvangen, maar die weken zijn al voorbij

De hoogtijdagen voor de sierteeltsector blijven vanwege de coronacrisis dit voorjaar uit. Bedrijven lijden gigantische verliezen en een noodfonds is er nog steeds niet. Bram Breugem van BB Plant in Bleiswijk deed deze week zijn verhaal bij RTV Rijnmond.

Lees meer..


#Daslief: Bloemen voor de sier steunt medewerkers en sierteelt

Er zijn de afgelopen vele initiatieven van de grond gekomen om de sierteelt ook maar enigszins te steunen. Een van die initiatieven is Bloemen voor de sier van DLV Advies en De Vreede Holland. In samenwerking met bloementelers brengen zij de wereld van thuiswerkende medewerkers en de sierteelt een klein beetje samen.

Lees meer..


Economie en P&O

Webinar FloraHolland en Rabobank

Royal FloraHolland en Rabobank organiseren een webinar voor kwekers en kopers over financiën in corona-tijd en hoe financieel het hoofd boven water te houden.

Lees meer..


Glastuinbouw Nederland roept energiebedrijven op bezwaar te maken tegen verhoging ODE

Glastuinbouw Nederland heeft de grootste energiebedrijven in Nederland per brief opgeroepen om bezwaar aan te tekenen bij de Belastingdienst tegen de verhoging van de ODE op netstroom. Omdat de energiebedrijven belastingplichtig zijn kunnen zij wel een ontvankelijk bezwaarschrift indienen, waar bezwaarschriften van leden van Glastuinbouw Nederland niet-ontvankelijk verklaard worden.

Lees meer..


Oerlemans Packaging behaalt Duits ecolabel Blauer Engel

Verpakking moet duurzamer ontwikkeld en zo veel mogelijk hergebruikt worden. Deze uitgangspositie is sinds 1992 een van de kernwaarden van Oerlemans Packaging. Met deze verduurzamingsslag bereikt het bedrijf een nieuwe mijlpaal op kwaliteitsgebied: het gerenommeerde RAL instituut uit Duitsland beloont een van de folieprogramma’s met het felbegeerde Blauer Engel certificaat.

Lees meer..


Productnieuws en noviteiten

Wees aardig voor elkaar én maak de bijen blij

Telersvereniging Addenda presenteert dit voorjaar het ‘Be(e) friendly’ concept. Wees aardig voor elkaar en de bijen blij. 80% procent van de planten op aarde is afhankelijk van bijen. Bijen bestuiven de planten en zorgen ervoor dat ze zich voortplanten.

Lees meer..


Transport, logistiek, techniek en ICT

Premier Rutte op bezoek bij Westlandse transporteurs

Minister-president Mark Rutte heeft maandag 6 april een bezoek gebracht aan twee Westlandse transporteurs die net als vele anderen, keihard zijn getroffen door de coronacrisis. Premier Rutte was te gast bij Lievaart in De Lier en de Daily Logistics Group, waar hij geïnformeerd werd over het wegvallen van werk.

Lees meer..2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS